Гърция ще затвори барове и ресторанти в гъстонаселени райони

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 31, 2020 16:47

Гърция ще затвори барове и ресторанти в гъстонаселени райони

Акценти

  • Забраната за движение през нощта, засега прилагана само в най-засегнатите от епидемията райони, ще бъде разширена за цялата страна и ще важи от полунощ до 5 часа сутринта.

Свързани публикации

В Гърция ще затворят ресторантите и баровете в най-гъсто населените части на страната за един месец.  Предвижда се от 3 ноември да се ограничи и излизането през нощта. Това е поредна мярка, която правителството на Кириакос Мицотакис въвежда в борбата с коронавируса, съобщава БТА.

Гърция отчита по-малък брой новозаразени в сравнение с повечето европейски страни, но отбелязва постепенно нарастване на новите случаи от началото на октомври.

Ресторантите, баровете, кафенетата, кината, музеите и закритите зали за спорт и фитнес ще бъдат затворени за един месец, като мярката влиза в сила от 3 ноември. Ограничението засяга цяла Северна Гърция и областта Атика, включваща и столицата Атина.

Забраната за движение през нощта, засега прилагана само в най-засегнатите от епидемията райони, ще бъде разширена за цялата страна и ще важи от полунощ до 5 часа сутринта. Премиерът каза, че тези нови правила са фокусирани върху два фактора, които явно благоприятстват за разпространението на вируса – развлеченията и движението на хората.

Търговията на дребно, индустрията и училищата ще продължат да работят, както и хотелите и заведенията в сферата на услугите като фризьорските салони.

Северна Гърция и Атика са най-гъсто населените части на страната. Атика има 3.9 милиона население, а северните райони – около 1.5 милиона.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 31, 2020 16:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама