Галя Асенова: „Това бе едно от най-хубавите предавания за годината“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 11, 2018 02:05

Галя Асенова: „Това бе  едно от най-хубавите  предавания за годината“

„Това бе едно от най-хубавите предавания за годината“, сподели Галя Асенова от телевизия СКАТ. Така водещата на предаването „От българско по българско” определи участието на тополовградски самодейци в пре-даването на 1 декември.
В него участва Женската певческа фолклорна група /ЖПФГ/, квартет „Радовец”, Коледарската група при читалище „Васил Левски – 1934”, с. Радовец, ЖПФГ при читалище „Пробуда – 1928” с. Устрем, индивидуалните изпълнители Васил Белев, Петър Шаков и Тодор Николов от читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”. Те представиха автентичен фолклор от Тополовградска община, облечени в уникални носии от района.
Голямата заслуга за успешното представяне на тези състави да се появят в това предаване е на народния певец Стоян Варналиев, който беше член на журито на Надпяването на събора „Света Троица“ тази година. Там той силно се е впечатлил от изявите на местните самодейци.
В тяхното представяне по телевизията се ангажираха от Общинската администрация и от читалищата по места, които създадоха организацията за пътуването, участието и пребиваването в София.
Освен изпълненията си в предаването, самодейците посетиха Националния исторически музей /НИМ/ в София и манастира „Св. Атанасий” близо до магистрала „Марица“ в Димитровградска община.
Многобройни, хубави и възхитителни са отзивите и коментарите в социалните мрежи за това пре- даване.
Единственото неудобство, което споделиха участници в съставите, е било това, че не е имало достатъчно места за сядане на всички студиото и в помещенията пред него, което е било доста изморително, но по- важното за тях е, че са представили достойно общината и читалищата в това гледано предаване.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 11, 2018 02:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама