Галя Асенова: „Това бе едно от най-хубавите предавания за годината“

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 11, 2018 02:05

Галя Асенова: „Това бе  едно от най-хубавите  предавания за годината“

„Това бе едно от най-хубавите предавания за годината“, сподели Галя Асенова от телевизия СКАТ. Така водещата на предаването „От българско по българско” определи участието на тополовградски самодейци в пре-даването на 1 декември.
В него участва Женската певческа фолклорна група /ЖПФГ/, квартет „Радовец”, Коледарската група при читалище „Васил Левски – 1934”, с. Радовец, ЖПФГ при читалище „Пробуда – 1928” с. Устрем, индивидуалните изпълнители Васил Белев, Петър Шаков и Тодор Николов от читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894”. Те представиха автентичен фолклор от Тополовградска община, облечени в уникални носии от района.
Голямата заслуга за успешното представяне на тези състави да се появят в това предаване е на народния певец Стоян Варналиев, който беше член на журито на Надпяването на събора „Света Троица“ тази година. Там той силно се е впечатлил от изявите на местните самодейци.
В тяхното представяне по телевизията се ангажираха от Общинската администрация и от читалищата по места, които създадоха организацията за пътуването, участието и пребиваването в София.
Освен изпълненията си в предаването, самодейците посетиха Националния исторически музей /НИМ/ в София и манастира „Св. Атанасий” близо до магистрала „Марица“ в Димитровградска община.
Многобройни, хубави и възхитителни са отзивите и коментарите в социалните мрежи за това пре- даване.
Единственото неудобство, което споделиха участници в съставите, е било това, че не е имало достатъчно места за сядане на всички студиото и в помещенията пред него, което е било доста изморително, но по- важното за тях е, че са представили достойно общината и читалищата в това гледано предаване.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 11, 2018 02:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.