Гълъби полетяха над „Дървото на мира“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 4, 2016 08:02

Гълъби полетяха над  „Дървото на мира“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 19/ 30 септември – 6 октомври 2016 година

Свързани публикации

На 21 септември, по инициатива на Военен клуб град Харманли, съвместно с община Харманли се проведе празник, посветен на Световния ден на мира.
Председателят на Съюза на Българите за ООН Иван Гарвалов и ръководството на националния инициативен комитет за честване Световния ден на мира приветства инициативите на Военен клуб – Харманли.
В начално училище „Алеко Константинов” учениците от 3б клас с учители Елка Петкова и Валя Димова се организира час, посветен на Световния ден на мира и се проведе конкурс за детска рисунка на тема „Децата от целия свят – вестители на мира!”
По предложение на ръководството на националния инициативен комитет рисунките на учениците са изпратени в Щабквартирата на ООН в Ню Йорк.
Песни, танци и празнично настроение съпътстваха празничния концерт. На площад „Възраждане” се изявиха танцов състав „Хорищенци” и клуб „Гергана”, с ръководител Галина Христова, децата от ДВГ „Щастливци”, с ръководител Петя Карабакалова, Изабела Лекова и Гергина Пейкова, Косара Тенева и група „Сладурани”, с ръководител Марияна Панайотова. Специални гости на празничния концерт бяха мажоретките от община Симеоновград. В церемонията участваха и част от мажоретния състав, с ръководител Галя Станкова.
Пред събралата се публика кметът Мария Киркова отправи поздрав по повод Деня на Независимостта. В него тя подчерта значимостта на събитията в далечната 1908 година. „Важните уроци на историята са, че успяваме единствено, когато сме сплотени и единни. Тогава, когато имаме кауза и смелостта да я отстояваме, когато гледаме напред и мислим за утрешния ден на децата си” – каза още в приветствието си кметът Киркова.
В деня на честването беше засадено „Дърво на мира“. Идеята за засаждането му е на ръководството на Военен клуб, Харманли. Директорът Кичка Чакърова прочете слово за мира, а гълъбите- посланици за мир, полетяха в небето при откриването му.

В Инициативния комитет влизат Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, БАС, Отечественият съюз, Дружеството за ООН в България, БЧК, Сдружение „4-ти май“ на участниците в първата самостоятелна задгранична мисия на Българската армия под егидата на ООН в Камбоджа UNTAC и др.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 4, 2016 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама