Гълъби полетяха над „Дървото на мира“

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 4, 2016 08:02

Гълъби полетяха над  „Дървото на мира“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 19/ 30 септември – 6 октомври 2016 година

Свързани публикации

На 21 септември, по инициатива на Военен клуб град Харманли, съвместно с община Харманли се проведе празник, посветен на Световния ден на мира.
Председателят на Съюза на Българите за ООН Иван Гарвалов и ръководството на националния инициативен комитет за честване Световния ден на мира приветства инициативите на Военен клуб – Харманли.
В начално училище „Алеко Константинов” учениците от 3б клас с учители Елка Петкова и Валя Димова се организира час, посветен на Световния ден на мира и се проведе конкурс за детска рисунка на тема „Децата от целия свят – вестители на мира!”
По предложение на ръководството на националния инициативен комитет рисунките на учениците са изпратени в Щабквартирата на ООН в Ню Йорк.
Песни, танци и празнично настроение съпътстваха празничния концерт. На площад „Възраждане” се изявиха танцов състав „Хорищенци” и клуб „Гергана”, с ръководител Галина Христова, децата от ДВГ „Щастливци”, с ръководител Петя Карабакалова, Изабела Лекова и Гергина Пейкова, Косара Тенева и група „Сладурани”, с ръководител Марияна Панайотова. Специални гости на празничния концерт бяха мажоретките от община Симеоновград. В церемонията участваха и част от мажоретния състав, с ръководител Галя Станкова.
Пред събралата се публика кметът Мария Киркова отправи поздрав по повод Деня на Независимостта. В него тя подчерта значимостта на събитията в далечната 1908 година. „Важните уроци на историята са, че успяваме единствено, когато сме сплотени и единни. Тогава, когато имаме кауза и смелостта да я отстояваме, когато гледаме напред и мислим за утрешния ден на децата си” – каза още в приветствието си кметът Киркова.
В деня на честването беше засадено „Дърво на мира“. Идеята за засаждането му е на ръководството на Военен клуб, Харманли. Директорът Кичка Чакърова прочете слово за мира, а гълъбите- посланици за мир, полетяха в небето при откриването му.

В Инициативния комитет влизат Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, БАС, Отечественият съюз, Дружеството за ООН в България, БЧК, Сдружение „4-ти май“ на участниците в първата самостоятелна задгранична мисия на Българската армия под егидата на ООН в Камбоджа UNTAC и др.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 4, 2016 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.