Габриела Варнова: „Да дебютираш с медал означава много”

Милена Митева
От Милена Митева април 23, 2018 15:17

Габриела Варнова: „Да дебютираш с медал означава много”

Акценти

  • На Държавното първенство по културизъм и фитнес, Габи стана пета
  • При девойките се открой с трето място

Свързани публикации

Име: Габриела Варнова

Години: 20 години

Роден град: Харманли

Зодия: Близнаци

Обича: хубавата храна, книги и музика, дисциплинираните тренировки, прекараните моменти с любимите ми хора

Занимание: учи в Академията на МВР, специалност гранична полиция за втора година

Успехи: през 2014 година участва в конкурса Мис Минерални бани, до Хасково и печели първо място

 

Габи, разкажи ни от кога се занимаваш със спорт?

Тренирам от 4 години и половина, а професионално се занимавам с фитнес от няколко месеца. Страстта ми към този спорт ме накара да започна да се занимавам професионално и да потърся моят треньор Тихомир Трифонов от Стара Загора.

 

Преди ден ти направи дебютното участие, разкажи къде бе и как премина то?

Взех участие на Държавното първенство по културизъм и фитнес. То се проведе на панаира в Пловдив на 21 и 22 април. Първият ден беше представянето на мъже и жени, а на втория за юноши, девойки и младежи. Моето участие беше в категория „бикини фитнес“. Аз участвах както при жените, така и при девойките.

 

С какво можеш да се похвалиш след края на състезанието? Какви са впечатленията ти?

При жените станах пета, но независимо от това, че не взех медал, за мен беше огромно удоволствие и изживяване, защото беше първото ми излизане на сцена и успях да се насладя на този незабравим момент на макс. Победителката в моята категория стана и абсолютна шампионка на турнира. Каква по-голяма мотивация от това да направиш дебюта си с абсолютната шампионка. Запознах се с много момичета, които бяха много позитивни, усмихнати и мили.

Вторият ден от състезанието при излизането при девойките беше моят култов момент на сцената. Излезнах с момичета на моята възраст, които по нищо не отстъпваха на състезателките от предходния ден. Мислих, че ще бъде по-спокойна от предходния ден, но напротив (смее се) бях много по-притеснена. Станах трета и бях много щастлива, защото в нашия спорт да дебютираш с медал означава много.

 

Кое бе най-трудно преди да настъпи участието ти?

Цялата подготовка преди състезанието: тренировъчни и хранителни режими, избор на бански, бижута и излизането на сцената е една неописуема емоция, която може да разбере само един състезател.

 

Колко време се подготвя? На какво дължиш успеха си?

Най-голяма заслуга за моето представяне има треньорът Тихомир Трифонов, с който работихме само 7 седмици преди състезанието, а това е изключително кратък период от време за такъв успех. Това показва колко голям професионалист е. Аз самата не мога да повярвам в каква форма влезнах само за този период на съвместна работа.

 

Кое те мотивира?

Именно това ме мотивира още повече да продължаваме да работим за следващи състезания.

 

Коя е следващата ти цел?

Следващата цел на Yamamoto team Bulgaria е Балканското първенство в Сърбия. То ще бъде от 18 до 20 май. Аз няма да участвам, но ще отида, за да подкрепя и помагам на момичетата, които ще участват така, както ме подкрепяха те. А и да не забравяме, ние сме едно цяло, което не се разделя. Стискайте палци, а ние обещаваме, че ще донесем медали в България, защото Yamamoto team Bulgaria is the best.

 

А мечта?

Мечтата ми е да продължавам да се реализирам в спортната среда и да се явя на Световно първенство по бодибилдинг, както и да обиколя света.

 

Има ли според теб силен и слаб пол?

За мен няма слаб и силен пол, а всичко е до човек. Бих казала, че съм много по-силна психически от доста мъже.

 

Кое е по-важно според теб да си подготвен психически или физически в този спорт?

И двете. Може да си силен физически, но нямаш ли силна психика, за да преминеш през трудните моменти, а стремиш ли се към нещо голямо те са неизбежни и няма да успееш!

 

Привлекателна ли е твоята визия за мъжете?

Определено, не само мъжкото внимание е по-голямо, но и женското. Все повече хора ме търсят, за да им помагам със здравословното хранене и правилното трениране, а това ме радва.

 

Габи, как ще съчетаваш хобитата си? Кое би избрала?

Занапред ще продължа да се занимавам с това което уча, както и в спортната сфера и ще дам всичко от себе си да се развивам в спорта и опазването на реда, защото и двете неща ми доставят огромно удоволствие

 

На кого искаш да благодариш за успехите от дебюта си?

Благодаря на Драгомира Китанова, в очите на която срещнах незаменима приятелка, един малък човек с голямо сърце, който има най-голяма заслуга за излъчването ми на сцената, което е от огромно значение за представянето на състезателите.

Благодаря и на останалите състезатели от спортен клуб „Кобра“ – Стара Загора – Яна Грудова, за моралната подкрепа през цялото време, както и на миналогодишната ни абсолютна шампиона Ралица Кашинова, която не спираше да ме нахъсва, на нашата луда глава Руми Калоферова и на всички останали от семейството на Кобрите, на моето семейство и всички приятели, които ми даваха кураж в най-трудните моменти и не спираха да вярват в мен.

Не на последно място искам да благодаря и на Антон Стефанов, който е част от екипа на Yamamoto и собственик на Yamamoto gym – Хасково за положения труд, относно тена на всички участнички от клуба.

 

 

This slideshow requires JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева април 23, 2018 15:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 282 059 преглеждания