Габриела Варнова: „Да дебютираш с медал означава много”

Милена Митева
От Милена Митева април 23, 2018 15:17

Габриела Варнова: „Да дебютираш с медал означава много”

Акценти

  • На Държавното първенство по културизъм и фитнес, Габи стана пета
  • При девойките се открой с трето място

Свързани публикации

Име: Габриела Варнова

Години: 20 години

Роден град: Харманли

Зодия: Близнаци

Обича: хубавата храна, книги и музика, дисциплинираните тренировки, прекараните моменти с любимите ми хора

Занимание: учи в Академията на МВР, специалност гранична полиция за втора година

Успехи: през 2014 година участва в конкурса Мис Минерални бани, до Хасково и печели първо място

 

Габи, разкажи ни от кога се занимаваш със спорт?

Тренирам от 4 години и половина, а професионално се занимавам с фитнес от няколко месеца. Страстта ми към този спорт ме накара да започна да се занимавам професионално и да потърся моят треньор Тихомир Трифонов от Стара Загора.

 

Преди ден ти направи дебютното участие, разкажи къде бе и как премина то?

Взех участие на Държавното първенство по културизъм и фитнес. То се проведе на панаира в Пловдив на 21 и 22 април. Първият ден беше представянето на мъже и жени, а на втория за юноши, девойки и младежи. Моето участие беше в категория „бикини фитнес“. Аз участвах както при жените, така и при девойките.

 

С какво можеш да се похвалиш след края на състезанието? Какви са впечатленията ти?

При жените станах пета, но независимо от това, че не взех медал, за мен беше огромно удоволствие и изживяване, защото беше първото ми излизане на сцена и успях да се насладя на този незабравим момент на макс. Победителката в моята категория стана и абсолютна шампионка на турнира. Каква по-голяма мотивация от това да направиш дебюта си с абсолютната шампионка. Запознах се с много момичета, които бяха много позитивни, усмихнати и мили.

Вторият ден от състезанието при излизането при девойките беше моят култов момент на сцената. Излезнах с момичета на моята възраст, които по нищо не отстъпваха на състезателките от предходния ден. Мислих, че ще бъде по-спокойна от предходния ден, но напротив (смее се) бях много по-притеснена. Станах трета и бях много щастлива, защото в нашия спорт да дебютираш с медал означава много.

 

Кое бе най-трудно преди да настъпи участието ти?

Цялата подготовка преди състезанието: тренировъчни и хранителни режими, избор на бански, бижута и излизането на сцената е една неописуема емоция, която може да разбере само един състезател.

 

Колко време се подготвя? На какво дължиш успеха си?

Най-голяма заслуга за моето представяне има треньорът Тихомир Трифонов, с който работихме само 7 седмици преди състезанието, а това е изключително кратък период от време за такъв успех. Това показва колко голям професионалист е. Аз самата не мога да повярвам в каква форма влезнах само за този период на съвместна работа.

 

Кое те мотивира?

Именно това ме мотивира още повече да продължаваме да работим за следващи състезания.

 

Коя е следващата ти цел?

Следващата цел на Yamamoto team Bulgaria е Балканското първенство в Сърбия. То ще бъде от 18 до 20 май. Аз няма да участвам, но ще отида, за да подкрепя и помагам на момичетата, които ще участват така, както ме подкрепяха те. А и да не забравяме, ние сме едно цяло, което не се разделя. Стискайте палци, а ние обещаваме, че ще донесем медали в България, защото Yamamoto team Bulgaria is the best.

 

А мечта?

Мечтата ми е да продължавам да се реализирам в спортната среда и да се явя на Световно първенство по бодибилдинг, както и да обиколя света.

 

Има ли според теб силен и слаб пол?

За мен няма слаб и силен пол, а всичко е до човек. Бих казала, че съм много по-силна психически от доста мъже.

 

Кое е по-важно според теб да си подготвен психически или физически в този спорт?

И двете. Може да си силен физически, но нямаш ли силна психика, за да преминеш през трудните моменти, а стремиш ли се към нещо голямо те са неизбежни и няма да успееш!

 

Привлекателна ли е твоята визия за мъжете?

Определено, не само мъжкото внимание е по-голямо, но и женското. Все повече хора ме търсят, за да им помагам със здравословното хранене и правилното трениране, а това ме радва.

 

Габи, как ще съчетаваш хобитата си? Кое би избрала?

Занапред ще продължа да се занимавам с това което уча, както и в спортната сфера и ще дам всичко от себе си да се развивам в спорта и опазването на реда, защото и двете неща ми доставят огромно удоволствие

 

На кого искаш да благодариш за успехите от дебюта си?

Благодаря на Драгомира Китанова, в очите на която срещнах незаменима приятелка, един малък човек с голямо сърце, който има най-голяма заслуга за излъчването ми на сцената, което е от огромно значение за представянето на състезателите.

Благодаря и на останалите състезатели от спортен клуб „Кобра“ – Стара Загора – Яна Грудова, за моралната подкрепа през цялото време, както и на миналогодишната ни абсолютна шампиона Ралица Кашинова, която не спираше да ме нахъсва, на нашата луда глава Руми Калоферова и на всички останали от семейството на Кобрите, на моето семейство и всички приятели, които ми даваха кураж в най-трудните моменти и не спираха да вярват в мен.

Не на последно място искам да благодаря и на Антон Стефанов, който е част от екипа на Yamamoto и собственик на Yamamoto gym – Хасково за положения труд, относно тена на всички участнички от клуба.

 

 

За презентацията е нужен JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева април 23, 2018 15:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.