Габриела Гочева е сред победителите в състезанието „Стъпала на знанието“

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2018 08:21

Габриела Гочева е сред победителите в  състезанието „Стъпала на знанието“

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #22/102 1-7 юни 2018

Свързани публикации

Габриела Гочева е сред победителите в състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература“. Ученичката от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, е участник в клуб „Състезатели“, в рамките на проекта „Твоят час“, който е в областта на българския език и литературата.
Националното състезание се организира по програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“ и със съдействието на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Оценяването на индивидуалните постижения на учениците се извършва от Национална комисия за проверка и оценка. Габи от 7.а клас е с максималните 50 точки на финалния кръг, за което получи грамота за победител и подарък – книга. За да стигне до финалния кръг, тя премина през два предварителни – в единия трябваше да реши тест с 25 задачи от изученото съдържание по български език и литература за 7. клас, а в другия – писане на текст, ограничен в рамките на две страници. В двата предварителни кръга Габи събра максималния брой точки и това й даде право да участва на финала, където отново се справи много добре с теста и текста за този кръг.
За втора поредна година Габи се класира сред първите, получили максималния брой точки.
Тази година бе много силна за седмокласничката, защото тя бе първа и на Рецитаторския конкурс в Хасково, бе и част от отбора на клуба ИТ „Вазовци“, който за трета поредна година е първи в страна на състезанието ИТ „Знайко“. Освен това е и в отбора по лека атлетика на училището, който миналата година стана републикански шампион на Ученическите игри във възрастова група 5.-7. клас. Тази година отборът отново стигна до финали, които ще се проведат в събота и неделя, тази седмица.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2018 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама