Габриела Гочева е сред победителите в състезанието „Стъпала на знанието“

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2018 08:21

Габриела Гочева е сред победителите в  състезанието „Стъпала на знанието“

Габриела Гочева е сред победителите в състезание „Стъпала на знанието. Български език и литература“. Ученичката от ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, е участник в клуб „Състезатели“, в рамките на проекта „Твоят час“, който е в областта на българския език и литературата.
Националното състезание се организира по програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“ и със съдействието на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Оценяването на индивидуалните постижения на учениците се извършва от Национална комисия за проверка и оценка. Габи от 7.а клас е с максималните 50 точки на финалния кръг, за което получи грамота за победител и подарък – книга. За да стигне до финалния кръг, тя премина през два предварителни – в единия трябваше да реши тест с 25 задачи от изученото съдържание по български език и литература за 7. клас, а в другия – писане на текст, ограничен в рамките на две страници. В двата предварителни кръга Габи събра максималния брой точки и това й даде право да участва на финала, където отново се справи много добре с теста и текста за този кръг.
За втора поредна година Габи се класира сред първите, получили максималния брой точки.
Тази година бе много силна за седмокласничката, защото тя бе първа и на Рецитаторския конкурс в Хасково, бе и част от отбора на клуба ИТ „Вазовци“, който за трета поредна година е първи в страна на състезанието ИТ „Знайко“. Освен това е и в отбора по лека атлетика на училището, който миналата година стана републикански шампион на Ученическите игри във възрастова група 5.-7. клас. Тази година отборът отново стигна до финали, които ще се проведат в събота и неделя, тази седмица.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 11, 2018 08:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.