Французи направиха дарение за болницата в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева юли 13, 2020 13:41

Французи направиха дарение за болницата в Харманли

Акценти

  • Дарението бе направено в навечерието на националния празник на Франция

Свързани публикации

Френски неправителствени организации направиха дарение на „МБАЛ – Харманли“. То включва 2 медицински легла, 3 инвалидни колички, 18 проходилки. Специално за детско отделение бяха предоставени 4 компресорни професионални инхалатора, отоскоп, балон за обдишване, електронна теглилка за бебета, стетоскоп, 4 стойки за инфузия.
Дарението бе направено на 13 юли, в навечерието на националния празник на Франция. За да го връчат, в болничното заведение пристигнаха посланикът Нейно превъзходителство Флоранс Робин и представители на френските неправителствени организации „Солидарност Франция – България“ и сдружение „Solidari’Terre“.
„Аз съм тук, в Харманли, защото България не е само София и Франция не е само Париж. Убедена съм , че трябва да работим с отделните градове, за да успеем да свържем различните заинтересовани лица, така че да се погрижим за страданията в нашия свят. И какъв по-добър подвиг от този проект?!“, каза госпожа Робин.
„Щастлива съм днес да съм сред Вас по повод предоставяне на болнични легла и медицинско оборудване. Както във Франция, така и в България, ние преминахме през един особено тежък период заради пандемията на COVID -19, затова за мен беше важно да проявим нашата солидарност към българското общество в тази необикновена ситуация. Солидарността на посолството на Франция с България вече намери своя израз по време на пандемията чрез раздаването на храна на близо 2 000 семейства в цяла България, семейства, чиято ситуация беше усложнена заради пандемията. По повод Националния празник на Франция – 14 юли, пожелах лично да засвидетелствам своята солидарност и тази на посолството на Франция в България, защото солидарността и братството са основните ценности на френската република. Ето защо днес всички сме обединени около този прекрасен проект, в който участие взеха много заинтересовани лица, както от институциите, така и от неправителствения сектор, както от сферата на образованието, така и от частни сектори.
От посолството сме щастливи, че сме част от тази кауза, да предоставим медицинско оборудване за педиатричното отделение за болницата в Харманли.
Бих искала да подчертая колко важна е нашата солидарност и нашата подкрепа към всички работещи в болницата“, допълни изказването си посланичката.
След това госпожа Робин и придружаващите я разглеждаха детското отделение на общинската болница, където тя помаха на настанените деца и майки в него.
В края на събитието заместник-кметът Валентина Димулска и секретарят на Общината Цонка Малева придружиха гостите за кратка обиколка на града. Заедно посетиха Спортен комплекс „Хеброс“, “Гърбавият мост” и Дневен център „Надежда“.
По повод юбилея на Харманли, за всички гости бяха подготвени подаръци – бутилка специално селектирано вино „Харманли на 510 години“, както и кошници с традиционни продукти от местни производители на вино, тахан, мед и автентични сувенири от района на Харманли.
На среща, състояла се по-рано същия ден в знак на благодарност за вниманието и помощта към „МБАЛ – Харманли“ кметът Мария Киркова удостои с почетен плакет за принос в сферата на дарителството Флоранс Робин. На нея те обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество в областта на туризма, културата и спорта.

Милена Митева
От Милена Митева юли 13, 2020 13:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 251 256 преглеждания