Фондация изпрати медик и дари лекарства в бежанския лагер

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2017 10:57

Фондация изпрати медик  и дари лекарства в  бежанския лагер

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 25 /55 23-29 юни 2017

Свързани публикации

Този месец хуманитарната организация “Ориент България” сключи споразумение с ДАБ за осигуряване на лекарства и медицински консумативи на хора, пребиваващи в Регистрационно-приемателния център в Харманли.
Договорът е за срок от 3 месеца и включва освен осигуряването на дарения под формата на лекарства и консумативи и медицинска и организационна помощ. На място в Харманли работи екип на фондацията – медицинско лице, преводач от арабски, социолог и сътрудник.
Всяко лекарство се предоставя срещу медицински документ, издаден от оторозирано лице, съгласно Закона за лекарствата в хуманната медицина, действащото законодателство и разпоредбите на ДАБ.
От фондацията съобщават, че основните групи лекарства, които са подготвили са аналгетици, спазмолитици, антипиретици, антибиотици, противоязвени, повлияващи кашлицата, антиалергични, кардиологични, очни и УНГ, дерматологични, превързочни консумативи и репиленти.
Очакваният размер на дарението е 10 000 лв. През миналата година фондацията направи дарения на обща стойност 15 000 лв. Със събраните средства бяха закупени медикаменти, дезинфектанти, ръкавици, репеленти и др.
На 20 юни бе Световният ден на бежанците.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2017 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 108 854 преглеждания