Фондация изпрати медик и дари лекарства в бежанския лагер

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2017 10:57

Фондация изпрати медик  и дари лекарства в  бежанския лагер

Този месец хуманитарната организация “Ориент България” сключи споразумение с ДАБ за осигуряване на лекарства и медицински консумативи на хора, пребиваващи в Регистрационно-приемателния център в Харманли.
Договорът е за срок от 3 месеца и включва освен осигуряването на дарения под формата на лекарства и консумативи и медицинска и организационна помощ. На място в Харманли работи екип на фондацията – медицинско лице, преводач от арабски, социолог и сътрудник.
Всяко лекарство се предоставя срещу медицински документ, издаден от оторозирано лице, съгласно Закона за лекарствата в хуманната медицина, действащото законодателство и разпоредбите на ДАБ.
От фондацията съобщават, че основните групи лекарства, които са подготвили са аналгетици, спазмолитици, антипиретици, антибиотици, противоязвени, повлияващи кашлицата, антиалергични, кардиологични, очни и УНГ, дерматологични, превързочни консумативи и репиленти.
Очакваният размер на дарението е 10 000 лв. През миналата година фондацията направи дарения на обща стойност 15 000 лв. Със събраните средства бяха закупени медикаменти, дезинфектанти, ръкавици, репеленти и др.
На 20 юни бе Световният ден на бежанците.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 25, 2017 10:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.