Фирмите без дейност вече не е нужно да подават “нулева” декларация в НАП

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 24, 2018 20:49

Фирмите без дейност вече не е нужно да подават “нулева” декларация в НАП

Фирмите, които през 2017 година не са осъществявали дейност, вече не e нужно да подават годишна данъчна декларация в НАП и годишен отчет за дейността. Това съобщиха от офиса на приходната агенция в Хасково. От там обясняват, че досега тези дружества попълваха така наречената „нулева“ декларация, но плащаха за това. От 1 януари това задължение отпадна за неработещите юридическите лица, но остава ангажимента им да подават декларация в Агенцията по вписвания, с която информират, че не са развивали дейност.

За всички останали дружества срокът за подаване на годишна данъчна декларация в НАП е 2 април. Тази година той е удължен с два дни, тъй като законовият – 31 март е в събота.

Ново за работещите фирми е, че трябва да декларират пред НАП резултатите от дейността си през предходната 2017 година само по електронен път.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и за внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg .

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 24, 2018 20:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.