Фирмите без дейност вече не е нужно да подават “нулева” декларация в НАП

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 24, 2018 20:49

Фирмите без дейност вече не е нужно да подават “нулева” декларация в НАП

Фирмите, които през 2017 година не са осъществявали дейност, вече не e нужно да подават годишна данъчна декларация в НАП и годишен отчет за дейността. Това съобщиха от офиса на приходната агенция в Хасково. От там обясняват, че досега тези дружества попълваха така наречената „нулева“ декларация, но плащаха за това. От 1 януари това задължение отпадна за неработещите юридическите лица, но остава ангажимента им да подават декларация в Агенцията по вписвания, с която информират, че не са развивали дейност.

За всички останали дружества срокът за подаване на годишна данъчна декларация в НАП е 2 април. Тази година той е удължен с два дни, тъй като законовият – 31 март е в събота.

Ново за работещите фирми е, че трябва да декларират пред НАП резултатите от дейността си през предходната 2017 година само по електронен път.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и за внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg .

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 24, 2018 20:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.