Фестивалът “Велко Кънев” е сред победителите на конкурса АГОРА 2019

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 27, 2020 17:34

Фестивалът “Велко Кънев”  е сред победителите  на конкурса АГОРА 2019

Тополовградското читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ е един от двамата победители в конкурса АГОРА 2019.
То участва в надпреварата с Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ и спечели 7 715 гласа. Другият финалист е Народно читалище „Фар – 1930“, с. Паволче, община Враца, за „Тийнейджъри в библиотеката“, с 7 979 гласа.
Наградите са Големият приз, статуетка, плакет и парична награда от 1000 лв. (за всеки).
В своето обръщение Емилия Лисичкова, председател на Платформа АГОРА, изказва благодарност на победителите. „Избрахме ги, защото привлякоха най-голяма подкрепа на своите общности”, казва тя.
Настоятелството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – Тополовград, най-сърдечно благодари на всички приятели и почитатели на Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ за голямата подкрепа в конкурса АГОРА 2019!
„Отправяме благодарност към кмета на Общината и председателя на Общинския съвет, към всички институции, към съседните общини и най- вече към учениците и младите хора, които ни подкрепиха. Прекланяме се пред усилията на всички тополовградчани, които гласуваха за фестивала, независимо от това къде се намират по света.
Признателни сме на артистите от Театъра на комедията „Велко Кънев“, на членовете на читалището и самодейците, на тополовградската общественост, на всички приятели на Фестивала от цялата страна и от държавите-участнички във Фестивала: Италия, Украйна, Молдова, Македония, Сърбия, Канада, Турция, Австрия, Англия, Испания, Франция!
Специална благодарност отправяме за голямата подкрепа на журналистите от Информационния портал „Флагман.БГ“ и „Сакарнюз“!
Благодарим на Сдружение „Платформа АГОРА“ за признанието! Голямата награда на Конкурс Агора, която спечелихме в юбилейната година на Фестивала, е чест за Читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1894“ и за Тополовград!
Нека бъде и пребъде Международният театрален фестивал, носещ с чест името на Велко Кънев!“

В конкурса участваха и НЧ „Л. Каравелов 1897“, с. Куртово Конаре, с „Да се опознаем!“, НЧ „Ахинора – 2006 г.“, с. Яворово, с Национален фолклорен събор „С мирис на теменуги“ Яворово 2019″ и НЧ „Будителите – 2017“, Габрово, за „Добрият пример“.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 27, 2020 17:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама