Фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград се открива на 10 юни

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 8, 2016 14:57

Фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград се открива на 10 юни

Акценти

  • Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Свързани публикации

На 10 юни, от 16 часа , е откриването на XI Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград. Церемонията ще се проведе в салона на Народно читалище „Просвета 1870”, а след това участниците ще дефилират по централния булевард „България”.

Близо 40 състави с повече от 500 изпълнители от цялата страна и от чужбина са заявили участие във фестивала, който по традиция ще се проведе от 10 до 12 юни. Тази година в Свиленград ще пристигнат изпълнители от Одеса – Украйна, Одрин -Турция и от цяла България: Стара Загора, Харманли, Любимец, Раднево, София, с. Поликраище – община Горна Оряховица, Черноморец, Поповица, с. Стефан Караджа – община Добрич, с. Ерма река – община Златоград, Пещера, с. Войводово – община Хасково, с. Трилистник – община Марица, с. Крислово – община Марица, с. Злати трап, община Родопи, с. Помощник – община Гълъбово, с. Главан, община Гълъбово, Брацигово, Кортен, с. Динево, община Хасково, с. Мусачево – община Гълъбово и др.
В три конкурсни дни в салона на читалище „Просвета 1870” ще се представят певчески групи за обработен и автентичен фолклор, танцови състави, ансамбли и индивидуални изпълнители певци и инструменталисти. В програмата на фестивала са предвидени още вечерен концерт на лауреатите и панаир на традиционните храни и занаяти.
Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Оценката и награждаването ще се извършват в две възрастови групи: I-ва група – до 16 години и II-ра група – изпълнители над 16 години. Наградите са осигурени от Община Свиленград.
Актуална информация за конкурсната програма е публикувана на страницата на фестивала: www.festival-svilengrad.info, сайта на община Свиленград: www.svilengrad.bg и на фейсбук страницата на дирекция „Хуманитарни дейности”, www.facebook.com/direkcia.dejnosti.

Информация и снимка: ОбА – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 8, 2016 14:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.