Фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград се открива на 10 юни

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 8, 2016 14:57

Фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград се открива на 10 юни

Акценти

  • Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Свързани публикации

На 10 юни, от 16 часа , е откриването на XI Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград. Церемонията ще се проведе в салона на Народно читалище „Просвета 1870”, а след това участниците ще дефилират по централния булевард „България”.

Близо 40 състави с повече от 500 изпълнители от цялата страна и от чужбина са заявили участие във фестивала, който по традиция ще се проведе от 10 до 12 юни. Тази година в Свиленград ще пристигнат изпълнители от Одеса – Украйна, Одрин -Турция и от цяла България: Стара Загора, Харманли, Любимец, Раднево, София, с. Поликраище – община Горна Оряховица, Черноморец, Поповица, с. Стефан Караджа – община Добрич, с. Ерма река – община Златоград, Пещера, с. Войводово – община Хасково, с. Трилистник – община Марица, с. Крислово – община Марица, с. Злати трап, община Родопи, с. Помощник – община Гълъбово, с. Главан, община Гълъбово, Брацигово, Кортен, с. Динево, община Хасково, с. Мусачево – община Гълъбово и др.
В три конкурсни дни в салона на читалище „Просвета 1870” ще се представят певчески групи за обработен и автентичен фолклор, танцови състави, ансамбли и индивидуални изпълнители певци и инструменталисти. В програмата на фестивала са предвидени още вечерен концерт на лауреатите и панаир на традиционните храни и занаяти.
Изпълненията ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Оценката и награждаването ще се извършват в две възрастови групи: I-ва група – до 16 години и II-ра група – изпълнители над 16 години. Наградите са осигурени от Община Свиленград.
Актуална информация за конкурсната програма е публикувана на страницата на фестивала: www.festival-svilengrad.info, сайта на община Свиленград: www.svilengrad.bg и на фейсбук страницата на дирекция „Хуманитарни дейности”, www.facebook.com/direkcia.dejnosti.

Информация и снимка: ОбА – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 8, 2016 14:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.