Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”

Сакар нюз
От Сакар нюз август 16, 2016 15:26

Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”

Акценти

  • Петото – юбилейно издание с международно участие ще се състои на 3-4 септември в Ивайловград

Свързани публикации

За пета поредна година Инициативен комитет на местната общност, Община Ивайловград и читалище „Пробуда 1914“, организират Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”.

Ако Вие сте:

  •  производител на плодове и зеленчуци, мед, тахан, вино, ракия и всякакви обилни продукти, които ражда родната ни земя; ако сте изкусен майстор-кулинар на тестени изделия, сладка, оригинални ястия или вкусотии от рецептите на баба или сте познавач на билки и подправки;
  • ако сте художник, приложник, майстор-занаятчия, заповядайте на Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”, който ще се проведе на 3 и 4 септември 2016 г. в Ивайловград.
  • ако сте „супер мама“ или „супер татко“ – представете вашето сплотено семейство в игрите за сръчност, смелост, бързина и умения за справяне с домакинските задължения в отборните игри за пъргави семейства „Тичай, мамо! Бягай, тате!“.

За най-малките организираме кулинарното ателие: «Майсторете ръчички за радост на всички» и приложни ателиета, в които да разгърнат творческите си заложби.

Заповядайте да опитате от ястията, представени в базара на храни и занаяти, да участвате в съпътстващата програма – певчески и танцови формации от страната, от побратимения френски град Лонго и от съседни гръцки общини.

Вашата заявка за участие ще бъде приета на телефони: 03661 6051 ; 0884 776 669 или на e-mail адрес: [email protected] до 15.08.2015 г.

Ще Ви бъдем благодарни, ако ни отговорите на поканата в срок.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 16, 2016 15:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 108 854 преглеждания