Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”

Сакар нюз
От Сакар нюз август 16, 2016 15:26

Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”

Акценти

  • Петото – юбилейно издание с международно участие ще се състои на 3-4 септември в Ивайловград

Свързани публикации

За пета поредна година Инициативен комитет на местната общност, Община Ивайловград и читалище „Пробуда 1914“, организират Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”.

Ако Вие сте:

  •  производител на плодове и зеленчуци, мед, тахан, вино, ракия и всякакви обилни продукти, които ражда родната ни земя; ако сте изкусен майстор-кулинар на тестени изделия, сладка, оригинални ястия или вкусотии от рецептите на баба или сте познавач на билки и подправки;
  • ако сте художник, приложник, майстор-занаятчия, заповядайте на Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”, който ще се проведе на 3 и 4 септември 2016 г. в Ивайловград.
  • ако сте „супер мама“ или „супер татко“ – представете вашето сплотено семейство в игрите за сръчност, смелост, бързина и умения за справяне с домакинските задължения в отборните игри за пъргави семейства „Тичай, мамо! Бягай, тате!“.

За най-малките организираме кулинарното ателие: «Майсторете ръчички за радост на всички» и приложни ателиета, в които да разгърнат творческите си заложби.

Заповядайте да опитате от ястията, представени в базара на храни и занаяти, да участвате в съпътстващата програма – певчески и танцови формации от страната, от побратимения френски град Лонго и от съседни гръцки общини.

Вашата заявка за участие ще бъде приета на телефони: 03661 6051 ; 0884 776 669 или на e-mail адрес: chitalishtelibrary_ivg@abv.bg. до 15.08.2015 г.

Ще Ви бъдем благодарни, ако ни отговорите на поканата в срок.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 16, 2016 15:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.