Ежедневни навици, с които увреждаме косата и ноктите

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 3, 2018 13:45

Ежедневни навици, с които увреждаме косата и ноктите

Акценти

  • Вредните продукти на пазара, които ядем всеки ден, разрушават не само косата и ноктите, но и нашето здраве.

Свързани публикации

Косата и ноктите са най-важните аксесоари за красота на една жена. Те обаче са крехки и могат да бъдат увредени с погрешни действия всеки ден. Без да си даваме сметка вредим на устойчивостта им и нарушаваме тяхната здравина и структура. Как?
Ядем грешните храни
Вредните продукти на пазара, които ядем всеки ден, разрушават не само косата и ноктите, но и нашето здраве. Трябва да избираме определени храни, богати на хранителни вещества, омега-3 мастни киселини и минерали, защото подхранват косъма и ноктите и ги правят здрави и жизнени.
Прекаляваме с употребата на нагряващи уреди
Стилизирането на косата кара жените да се чувстват красиви и привлекателни. Но честата употреба на сешоари, преси, маши и други нагряващи уреди изтощава косата и я прави суха и лесно накъсваща се.
Мием с агресивни шампоани
За да бъде косата здрава е важно да избираме шампоани с неутрално pH, които не пресушават косъма и скалпа.
Плуване в басейни
Хлорът и всички останали пречистващи и дезинфекциращи препарати в плувните басейни увреждат косата и ноктите, предизвикват изсушаване, накъсване и начупване. Това създава основа за развитие на бактериални инфекции. Косата става суха, цъфтяща, накъсана и губи блясъка си.
Чистим без ръкавици
За да спасите ноктите си от разяждащата сила на препаратите за почистване, ползвайте ръкавици. Много хора смятат погрешно, че като измият ръцете след контакт с препаратите, това ще предотврати вредните последици за кожата и ноктите.
Редовно носим косата вързана
Стегнатото връзване на косата на конска опашка или кок крие риск от накъсване на косъма и дори косопад. Ако харесвате косата си вдигната нагоре, гледайте поне ластикът да не е прекалено стегнат. Косъмът не трябва да стои твърде дълго прегънат.
Решим косата си мокра
Когато косъмът е мокър, той е много по-податлив на накъсвания и цъфтеж. Избягвайте тази грешка. За по-лесно разресване на сухо ползвайте нежен балсам или маска.
Градинарство
Веществата в почвата са агресивни към кожата и ноктите. Избягвайте да докосвате пръстта без ръкавици.
Премиваме косата
Свикнали сте да миете косата си по два пъти с шампоан, защото смятате, че така няма да се омазнява бързо? Грешно схващане. Този мит създава условия за пресушаване на скалпа и прави косъма многократно по-податлив на накъсване и цъфтеж. Освен това е по-вероятно да развиете пърхот и сърбеж.
Почуквате с нокти
Ако имате навика да почуквате с нокти по масата или по предмети, докато правите нещо, отучете се от него. Вредният навик създава условия за разслояване на ноктите, лесното им чупене и инфектиране с бактерии и гъбички.
Излагаме се прекалено много на слънце
Опасните UV-лъчи увреждат не само кожата ни, но и косата и ноктите. Те причиняват разпад на протеините, които ги изграждат. Винаги използвайте защитен крем.
Режете кожичките
Искате ноктите ви да изглеждат по-красиви и по-дълги, затова режете, избутвате и оформяте кожичките. Това е много вредно за здравето на ноктите и ги поставя в сериозен риск от навлизане на гъбички и патогени в тях.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 3, 2018 13:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама