Евакуираха пациенти заради пожар край Радовец

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 4, 2016 06:27

Евакуираха пациенти заради пожар край Радовец

Акценти

  • В ликвидирането на огъня се включиха осем противопожарни екипа, служители от ДЛС – Тополовград, техни колеги от Сливен, Елхово и Свиленград, като и 30 гранични полицаи от Елхово и местни жители.

Свързани публикации

Голям пожар възникна край Тополовградското село Радовец вчера следобед. Той започна около 15 часа. Въпреки бързата намеса на местни хора, те не успяха да го овладеят и огънят започна бързо да се разпростира, раздухван и от вятъра, обхващайки все по-голяма площ в различни посоки. Огнената стихия завзе около 5 000. декара предимно сухи треви, храсти, стърнища и 50 декара широколистна гора. Възникна и непосредствена опасност за 70-те обитатели и персонала на Дома за настаняване на хора със здравословни проблеми, който е в близост до селото. Те бяха евакуирани и преместени временно в местната Здравна служба.

В ограничаването и ликвидирането на огъня се включиха осем противопожарни екипа, служители от ДЛС – Тополовград, техни колеги от Сливен, Елхово и Свиленград, служители на ОбА – Тополовград, като и 30 гранични полицаи от Елхово и местни жители. Не се стигна до пряка опасност за селото и неговите жители. Късно вечерта, около 23 ч. пожарът бе овладян и ликвидиран с изключение на няколко малки, трудно достъпни огнища, които бяха поставени под наблюдение и контрол.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 4, 2016 06:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.