Етерични масла, потискащи стреса и тревожността

Сакар нюз
От Сакар нюз април 12, 2019 11:25

Етерични масла, потискащи стреса и тревожността

Акценти

  • Етеричното масло от иланг-иланг има стимулиращо действие за мозъка.

Свързани публикации

Уханията от различни билки или плодове имат невероятни доказали се във времето полезни свойства. С помощта на наситените аромати можете да облекчите различни състояния, включително причинени от повишени нива на стрес, тревожност и безпокойство. Сред най-ефикасните в тези случаи етерични масла, ухаещи превъзходно, се открояват четири, имащи силно благоприятно въздействие при стрес.
Лавандула
Лавандулата има превъзходен аромат. Освен това облекчава безпокойството, потиска тревожността и подобрява настроението. Това е от голямо значение за секретирането на хормони на щастието, борещи се със стреса и депресията. Лавандулата има много полезни свойства и за съня. Тя противодейства на безсънието, намалява нощните събуждания и осигурява дълбок сън през цялата нощ.
Когато спите добре, нивата на стрес се понижават. Това е естествен механизъм на тялото, който ние често нарушаваме заради стресовия си начин на живот.
Цитрусови масла
Цитрусовите аромати помагат в облекчаването на симптомите на тревожност. Особено полезни са грейпфрутът, бергамотът, сладкият портокал, лимонът, мандарината. Високото съдържание на лимонен в тях помага за облекчаване на стреса и тревожността. Този природен химикал има свойството да тонизира и успокоява нервната система.
Масло от иланг-иланг и нероли
Етеричното масло от иланг-иланг има стимулиращо действие за мозъка. По този начин се потискат механизмите, отключващи депресия. Благоприятно се повлиява и тревожността.
Маслото нероли е едно от най-скъпите, но има наистина невероятни ползи в подобряването на симптомите на безпокойство, причинено от стрес, заради което си заслужава.
Дълбоки дървесни масла
Богатите дървесни аромати имат фантастични свойства в потискането на стреса и намаляване на тревожността. Сред тях са тамян, кедрово дърво, чаено дърво, сандалово дърво, кипарис.
Източник: az-jenata.bg
Сакар нюз
От Сакар нюз април 12, 2019 11:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.