Ембаргови нефтопродукти от Иран спряха митничарите на МП „Капитан Андреево”

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 5, 2014 11:23

Ембаргови нефтопродукти от Иран спряха митничарите на МП „Капитан Андреево”

Опит за въвеждане и транспортиране на забранени нефтопродукти от Иран на територията на Европейската общност са предотвратили митническите служители на „Капитан Андреево“, съобщиха от техния пресцентър.
46 900 кг нефтени масла в 232 метални варела са били превозвани в два камиона с българска регистрация, пътуващи от Иран. Пред митническите служители на МП са представени документи за превозването на хидравлично и базово масло с идентично тегло, закупено от Обединените арабски емирства. Те обаче открили безспорни доказателства, че товарите са натоварени в Иран. Поради съмнения за нарушаване на изискванията на Регламент (ЕС) № 267/2012 на Съвета, въвеждащ ограничителни мерки срещу Иран, митническите служители вземат проби за лабораторна експертиза за изясняване вида на нефтопродуктите. Експертизата показва, че превозваните стоки са нефтени масла в обхвата на забранените за транспортиране на територията на Европейската общност нефтопродукти, изнасяни от Иран.
Българската митническа администрация стриктно спазва ангажиментите за изпълнение на ограничителните мерки, поради което товарните автомобили не са допуснати на територията на общността и са предистинирани обратно към изпращача, се казва в тяхното съобщение.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 5, 2014 11:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.