“Елпром“ АД сключи сделки за износ на най-големия световен панаир

Милена Митева
От Милена Митева април 8, 2019 11:14

“Елпром“ АД сключи сделки за износ  на най-големия световен панаир

„Елпром“ АД – Харманли сключи сделки за износ на продукция в няколко европейски държави. Това стана по време на най-големия панаир в света – Хановер, Германия. Там заводът бе представляван от изпълнителния директор Тодор Бояджиев и инженери. Те се срещнаха с клиенти и им представиха широка гама двигатели, хидравлични помпи за подемни устройства, механизми за задвижване на машини.
Сред изложените продукти на „Елпром Харманли“ АД бяха много нови изделия от различни серии с постоянни магнити и спирачки.
Стоките, които се предлагат, привлякоха вниманието на много други клиенти, с които се водят предварителни разговори.
В момента заводът в Харманли работи с „пълна пара“, за да подготви контейнери с по-ръчки за Египет и Тунис. Германия, Австрия, Белгия, Англия и Украйна също очакват поръчките им от „Елпром“ АД да бъдат изпълнени.
Репортерът на “Биволъ”, разледващият журналист Димитър Стоянов, се добрал до неоткриваемия адв. Момчил Мондешки от #Яневагейт. Той успял да го открие на изложение в Хановер. Опитал се да му зададе въпроси, но е бил грубо прекъснат и изблъскан от охраната. Физическата агресия била придружена с нецензурни заплахи.
Журналистът е сезирал местните власти заради заплахите срещу неговата сигурност.
Чрез палежи, побои и заплахи фамилията Мондешки се опита да овладее бизнес територии и обществено влияние в Троян и региона. Това показва разследване на „Биволъ“. Дружеството „Балканска звезда“ ЕООД е най-големият производител у нас на асинхронни мотори със спирачки, в т.ч. за телферостроенето.
В производствената си дейност дружеството е изцяло интегрирано с „Елпром Харманли“ АД, откъдето получава финансова и технологична помощ и пазари.

Хановерският технически панаир е най-голямото индустриално изложение в света. Всяка година той събира около 6 000 изложители и над 200 000 посетители. Първият технически панаир в Хановер се провежда през 1947 година в неувредена от войната сграда в Лаатцен, южно от града, с подкрепата на британската окупационна администрация, като целта е да се даде рамо на възстановяващата се след Втората световна немска икономика.
Той започна в понеделник, 1 парил и ще приключи в петък, 5 април.
От много години „Елпром“ АД участва в него.

Милена Митева
От Милена Митева април 8, 2019 11:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.