Елис Манолова изигра полуфинал със спортист №1 на България Таибе Юсен

Милена Митева
От Милена Митева март 15, 2019 14:41

Елис Манолова изигра полуфинал със  спортист №1 на България Таибе Юсен

Елис Манолова, бивша спортистка на симеоновградския клуб “Вълко Костов”, игра на полуфинал на най-големия турнир „Дан Колов – Никола Петров“.
Той се състоя в Русе, а боркинята се изправи срещу спортист №1 Таибе Юсеин, от която загуби.
Елис Манолова направи първите си стъпки в борбата в Симеоновград с треньор Росен Бонев. Тя е двукратна шампионка с отбора на момичетата през 2004-2005 година на Спартакиадата на малките селища.
В момента е национален състезател на Азербайджан, под чието знаме стана вицесветовна шампионка при девойките и жените и европейска шампионка за кадетки.
Елис Манолова обещава на своите фенове, че тази година ще взема участие на турнира „Еню Вълчев – Димитър Чифудов“ – Тополовград, и „Шестте Великденски ангела“ – Симеоновград.
Симеоновградският клуб по борба ще вземе участие в Международния турнир „Злати Ройдев“ в Гълъбово от 15 до 17 март, който е в памет на най-големия местен борец. Поканени са състезатели от Иран, Молдова, Гърция, Турция, Македония, Германия и Грузия, Сърбия.
Подобно състезание, в което се борят момчета, се провежда на две места в света.

Носителят на златния пояс „Дан Колов“ – Георги Вангелов, също е тръгнал за голямата борба от първенствата на малките селища.
Една от първите шампионски титли той печели в Симеоновград на Държавното първенство на малките селища с треньор Петър Колев.
Това е 57-то издание на най-авторитетния турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени.
В него се включиха над 550 участника от 45 държави от всички континенти, сред които Австрия, Беларус , България, Германия, Македония, Корея, Япония, Чили, Иран, САЩ и други.

Милена Митева
От Милена Митева март 15, 2019 14:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.