Елис Манолова изигра полуфинал със спортист №1 на България Таибе Юсен

Милена Митева
От Милена Митева март 15, 2019 14:41

Елис Манолова изигра полуфинал със  спортист №1 на България Таибе Юсен

Елис Манолова, бивша спортистка на симеоновградския клуб “Вълко Костов”, игра на полуфинал на най-големия турнир „Дан Колов – Никола Петров“.
Той се състоя в Русе, а боркинята се изправи срещу спортист №1 Таибе Юсеин, от която загуби.
Елис Манолова направи първите си стъпки в борбата в Симеоновград с треньор Росен Бонев. Тя е двукратна шампионка с отбора на момичетата през 2004-2005 година на Спартакиадата на малките селища.
В момента е национален състезател на Азербайджан, под чието знаме стана вицесветовна шампионка при девойките и жените и европейска шампионка за кадетки.
Елис Манолова обещава на своите фенове, че тази година ще взема участие на турнира „Еню Вълчев – Димитър Чифудов“ – Тополовград, и „Шестте Великденски ангела“ – Симеоновград.
Симеоновградският клуб по борба ще вземе участие в Международния турнир „Злати Ройдев“ в Гълъбово от 15 до 17 март, който е в памет на най-големия местен борец. Поканени са състезатели от Иран, Молдова, Гърция, Турция, Македония, Германия и Грузия, Сърбия.
Подобно състезание, в което се борят момчета, се провежда на две места в света.

Носителят на златния пояс „Дан Колов“ – Георги Вангелов, също е тръгнал за голямата борба от първенствата на малките селища.
Една от първите шампионски титли той печели в Симеоновград на Държавното първенство на малките селища с треньор Петър Колев.
Това е 57-то издание на най-авторитетния турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени.
В него се включиха над 550 участника от 45 държави от всички континенти, сред които Австрия, Беларус , България, Германия, Македония, Корея, Япония, Чили, Иран, САЩ и други.

Милена Митева
От Милена Митева март 15, 2019 14:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 737 преглеждания