„Елегант“ приключиха сезона с награди от международно жури

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 22, 2006 01:11

„Елегант“ приключиха сезона с награди от международно жури

С първа награда се завърнаха симеоновградските танцьорки от 16-тия Международен фестивал на изкуствата „Ние – 21 век“, който се проведе от 23 юни до 2 юли в Кранево край Варна. Фестивалът е за песенно и танцово изкуство в две възрастови категории – деца до 12 години и младежи над 14 години. В него взеха участие състави от Италия, Молдова, Украйна, Румъния, Азърбейджан, Унгария и др. На фестивала се представиха и прекрасните момичета от балет „Елегант“. В конкурсната програма те участваха с танците – „Болка от съкрушена любов“ и „Чудодейство“ и солови изпълнения- „Красивото в мен“, „В търсене на любовта“ и „Магия“. Танцът, спечелил сърцата на международното жури и първа награда, се казва „Болка от съкрушена любов“ по песента „Вечеряй Радо“, изпълнен от балет „Елегант“. Ръководителката на танцовата формация Миглена Бинева, вдъхновена от историята за създаването на песента, печели множество награди именно с тази хореография по различни конкурси и фестивали. Очарователната Жанет Колева е спечелила сърцата на международните специалисти с танца „Красивото в мен“ и заслужено й бе присъдено първото място за солово изпълнение. Младите симеоновградски таланти взеха участие в галаконцерта на лауреатите на 1 юли, където им бяха връчени дипломи и плакети.
Ето какво сподели ръководителката на балет „Елегант“ Миглена Бинева: “ За първи път участваме с момичетата на международно състезание. Организацията бе доста по-добра в сравнение с предните години, осветлението бе много добро, с нова сцена. В танците аз заложих изцяло на модерното, съвременното с традиционни фолклорни мотиви. Хореографията е изцяло моя, не заимствам от чужди идеи. В конкурсната програма участвахме с един танц, който аз самата съм го играла през 1995г. – „Чудодейство“ по песента на Стефка Съботинова – „Притури се планината“. От четири изиграни танца, ние спечелихме три награди. Първото място заслужено взе Жанет Колева, третото място зае Николина Николова от солистите, а при формациите балет „Елегант“ бе отличен с първа награда. Няма как да не съм доволна от класирането. Момичетата се справиха чудесно. Те са много добре възпитани, работят с любов, сплотени са, подкрепят се една друга, приятели са не само на сцената, но и в живота и усещам тяхната любов и уважение към мен, което много ме радва. Пожелавам им да бъдат все така амбициозни, да продължават със същата сила да превземат сцените. Никога да не забравят една за друга и да не забравят откъде са тръгнали. Да знаят, че ги обичам и винаги ще бъда до тях в трудните моменти.“
Жанет Колева, спечелила първо място в соловите изпълнения с танца „Красивото в мен“ на международния конкурс „Ние 21 век“споделя следното: “Аз и момичетата от балет „Елегант“ участваме за първи път. Беше много вълнуващо, а организацията на самия конкурс бе много добра. Репетициите ги проведохме на плажа. В самата конкурсна вечер за първи път бях много спокойна, когато излязох на сцената. Публиката ни аплодираше. Аз бях доволна, защото дадох всичко от себе си. Не очаквах, че ще спечеля първото място. На галаконцерта, когато ми съобщиха името се притесних, а когато ме награждаваха се разплаках от радост. Плакаха и другите момичета от радост и щастие заради мен. Много им благодаря, че в този хубав момент те споделиха моето щастие. Ръководителката ни Миглена Бинева каза, че се гордее с нас и ни обича.

Ана Зидарова

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 22, 2006 01:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама