Екипи на ЕВН продължават да отстраняват аварии в Южните Родопи

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2015 07:51

Екипи на ЕВН продължават да отстраняват аварии в Южните Родопи

От ЕВН съобщават, че възстановителните дейности на екипите на дружеството в Южните Родопи продължават. Само са последното денонощие беше осигурено захранване за повече от 100 населени места в областите Смолян, Кърджали и Хасково, които пострадаха от тежките снеговалежи през последните дни. От вчера всички общински центрове в тези области имат захранване.

Продължава дейността на кризисния щаб на дружеството и на близо 700-те сътрудника, монтьори, техници и диспечери, пряко ангажирани за възстановяване на захранването за още 220 малки населени места, предимно махали, във високите части на тези области. Основно предизвикателство пред екипите е труднодостъпният терен до електропроводите, които се намират встрани от пътищата до тези махали. На много места сътрудниците на EVN България са принудени да носят на ръце стълбове и друго оборудване чрез използване на снегоходки заради дълбокия сняг, което също забавя тяхната работа.

За селата, за които е ясно, че поради големите поражения по електропроводите пълното възстановяване ще се забави EVN България е осигурила захранване чрез агрегати като ефективно решение до пълното отстраняване на авариите. Навсякъде EVN България работи координирано и съвместно с местната и централна власт, което помага за по-бързата работа на екипите, се казва в тяхното прессъобщение.

В петък, 13 март, в 19:30 часа, след като бяха разрешени и последните проблеми с електрозахранването в селата Черничино, Белополци и Конници, със Заповед на кмета на община Ивайловград – Диана Овчарова бе отменено бедственото положение на част от територията на Община Ивайловград.

Снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2015 07:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.