Екипи на ЕВН продължават да отстраняват аварии в Южните Родопи

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2015 07:51

Екипи на ЕВН продължават да отстраняват аварии в Южните Родопи

От ЕВН съобщават, че възстановителните дейности на екипите на дружеството в Южните Родопи продължават. Само са последното денонощие беше осигурено захранване за повече от 100 населени места в областите Смолян, Кърджали и Хасково, които пострадаха от тежките снеговалежи през последните дни. От вчера всички общински центрове в тези области имат захранване.

Продължава дейността на кризисния щаб на дружеството и на близо 700-те сътрудника, монтьори, техници и диспечери, пряко ангажирани за възстановяване на захранването за още 220 малки населени места, предимно махали, във високите части на тези области. Основно предизвикателство пред екипите е труднодостъпният терен до електропроводите, които се намират встрани от пътищата до тези махали. На много места сътрудниците на EVN България са принудени да носят на ръце стълбове и друго оборудване чрез използване на снегоходки заради дълбокия сняг, което също забавя тяхната работа.

За селата, за които е ясно, че поради големите поражения по електропроводите пълното възстановяване ще се забави EVN България е осигурила захранване чрез агрегати като ефективно решение до пълното отстраняване на авариите. Навсякъде EVN България работи координирано и съвместно с местната и централна власт, което помага за по-бързата работа на екипите, се казва в тяхното прессъобщение.

В петък, 13 март, в 19:30 часа, след като бяха разрешени и последните проблеми с електрозахранването в селата Черничино, Белополци и Конници, със Заповед на кмета на община Ивайловград – Диана Овчарова бе отменено бедственото положение на част от територията на Община Ивайловград.

Снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2015 07:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 909 преглеждания