Един глобиха, двама се разбраха в Тополовградския съд

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 26, 2019 15:03

Един глобиха, двама се разбраха в Тополовградския съд

Тополовградският съд глоби 1 800 лева Х.К.Т., затова, че обидил А.Я.С. пред много хора.
Инцидентът е станал на 16 септември 2017 г. около манастира „Света Троица”. На посочената дата Х.К.Т. се заканил на А.Я.С. с думи, които предизвикали у потърпевшия основателен страх за живота му. Обидата, както съдът квалифицира като заплаха, е нанесена публично пред около 40 човека и тъжителят я възприема като сериозна.
Затова магистратът наложи административно наказание глоба от 1 000 лв., представляващо обезщетение за нанесени неимуществени вреди от престъплението „закана против личността“ и 800 лв. за нанесени неимуществени вреди.
В друго дело, гледано пак през декември 2018 г., на двете страни се предлага спогодба, която те са приели, за случилото се между тях на 3 октомври 2018 г. К.Т.И. се задължава да заплати на М.Л.Т. направените 350 лева разноски по делото до 31 януари 2019 г. Тя пък от своя страна не претендира лихва за забава от деня на случката.
Осен това К.Т.И. се извинява на М.Л.Т. , която е подала жалбата във връзка с инцидент, случил се между тях на 3 октомври 2018 г. в гр.Тополовград. Осъдената се задължава да заплати обезщетение в размер на 1000 лева за претърпени от М.Л.Т. неимуществени вреди. Те се изразяват в претърпени болки и страдания.
Страните взаимно си обещават, че за в бъдеще няма да предизвикват конфликти и да влизат в такива.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 26, 2019 15:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама