Джудистът – лекоатлет Деан

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 26, 2006 08:00

Джудистът – лекоатлет Деан

Акценти

  • Вестник "Сакарско ехо", бр.8/159 24 февруари - 2 март 2006 год.

Свързани публикации

Мариана ЙОРДАНОВА

Деан Митков Серкеджиев е роден на 3 юли 1992 година в Тополовград. Както повечето деца от града и той още от детска възраст започва да тренира джудо в местния спортен клуб. Сред своите връстници той се откроява с големите си физически и психически качества, толкова необходими за този спорт. В резултат на това не закъсняват и успехите. На Държавните първенства и шампионати в гр. София той се класира винаги трети при момчетата, което се смята за успех.
Когато идва време да кандидатства в спортното училище на ЦСКА през 2005 година всички са учудени, че избира лека атлетика, а не джудо, където има успехи. Деан покрива всички нормативи с впечатляващи показатели.
Леката атлетика няма традиции в Тополовград, но майката на Деан – Гена Серкеджиева, е учила и тренирала лека атлетика в спортното училище в Стара Загора и се надява нейния син да продължи семейната традиция. В престоя си от шест месеца в училището на ЦСКА в гр. София Деан постоянно размишлява дали правилно е подбрал спорта и дали да се прехвърли в джудото или да остане в леката атлетика.
На Държавното първенство по лека атлетика в зала „Фестивална“ – София, за голяма радост на майката и бащата Деан става шампион на 60 метра и вицешампион на 200 метра и всичките им съмнения относно правилността на избора на сина им отпадат.
За нас остава съжалението, че джудото ще загуби един перспективен състезател, но и успокоението, че качествата, който притежава Деан, може би са по-подходящи за реализирането му в кралицата на спортовете.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 26, 2006 08:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама