Джудистът – лекоатлет Деан

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2006 03:42

Джудистът – лекоатлет Деан

Мариана ЙОРДАНОВА

Деан Митков Серкеджиев е роден на 3 юли 1992 година в Тополовград. Както повечето деца от града и той още от детска възраст започва да тренира джудо в местния спортен клуб. Сред своите връстници той се откроява с големите си физически и психически качества, толкова необходими за този спорт. В резултат на това не закъсняват и успехите. На Държавните първенства и шампионати в гр. София той се класира винаги трети при момчетата, което се смята за успех.
Когато идва време да кандидатства в спортното училище на ЦСКА през 2005 година всички са учудени, че избира лека атлетика, а не джудо, където има успехи. Деан покрива всички нормативи с впечатляващи показатели.
Леката атлетика няма традиции в Тополовград, но майката на Деан – Гена Серкеджиева, е учила и тренирала лека атлетика в спортното училище в Стара Загора и се надява нейния син да продължи семейната традиция. В престоя си от шест месеца в училището на ЦСКА в гр. София Деан постоянно размишлява дали правилно е подбрал спорта и дали да се прехвърли в джудото или да остане в леката атлетика.
На Държавното първенство по лека атлетика в зала „Фестивална“ – София, за голяма радост на майката и бащата Деан става шампион на 60 метра и вицешампион на 200 метра и всичките им съмнения относно правилността на избора на сина им отпадат.
За нас остава съжалението, че джудото ще загуби един перспективен състезател, но и успокоението, че качествата, който притежава Деан, може би са по-подходящи за реализирането му в кралицата на спортовете.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 3, 2006 03:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.