Дядо Коледа пристигна в Харманли на Хонда, Снежанка на Ямаха

Георги Николов
От Георги Николов декември 22, 2006 18:24

Дядо Коледа пристигна в Харманли на Хонда, Снежанка на Ямаха

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.51/202, 22-28 декември 2006г

Свързани публикации

С кортеж от 8 мощни машини, яхнати от джуджета, пристигна харманлийският дядо Коледа на детското тържество около коледната елха на централния градски площад. Атракцията сътвориха рокерите от тукашния мото-туристически клуб „Чакалите“. Като любимия на децата старец бе дегизиран волният ездач Сашо Велински. Веднага след него на “Ямаха”-чопър се движеше първото джудже от кортежа, което доведе и Снежанка, чаровната Деница, рокерска любима и фенка на клуба.
Така осъвременените персонажи от коледните митове предизвикаха искрен възторг у събралите се на площада деца от първи до четвърти клас на харманлийските училища. В забавни игри на коледна тематика те се състезаваха да получат от рокерския Дядо Коледа подаръци като награди, стимулирани в надпреварата от Снежанка и джуджетата. Тържеството бе водено от друг интересен персонаж – Бърборана в изпълнението на детската учителка Катя Димова.
В първата игра – да се съставят най-много думи от буквите на поздрава „Весела Коледа“, най-словотворчески се представиха учениците от ОУ „Иван Вазов“. В дисциплината „Обиколи джуджето!“ най-пъргави и повратливи пък излязоха децата от НУ „Отец Паисий“. Те проявиха най-много съобразителност и в третата игра – подреждане с букви на думата РОЖДЕСТВО и спечелиха и нея. Много деца се изявиха индивидуално и в празничната викторина.
Около 17,00 часа по изрично желание на децата кметът Михаил Лисков разпореди незабавно запалване на светлините на коледната елха. Тази година функциите на ритуалното дърво изпълни 15-метровият кедър, растящ естествено на централния площад от дълги години. В продължение на няколко дни той самоотвержено бе украсяван от техниците на общината, но се справи блестящо в ролята си на коледна, при това екологична елха.

Георги Николов
От Георги Николов декември 22, 2006 18:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.