Дядо Коледа пристигна в Харманли на Хонда, Снежанка на Ямаха

Георги Николов
От Георги Николов декември 22, 2006 18:24

Дядо Коледа пристигна в Харманли на Хонда, Снежанка на Ямаха

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, бр.51/202, 22-28 декември 2006г

Свързани публикации

С кортеж от 8 мощни машини, яхнати от джуджета, пристигна харманлийският дядо Коледа на детското тържество около коледната елха на централния градски площад. Атракцията сътвориха рокерите от тукашния мото-туристически клуб „Чакалите“. Като любимия на децата старец бе дегизиран волният ездач Сашо Велински. Веднага след него на “Ямаха”-чопър се движеше първото джудже от кортежа, което доведе и Снежанка, чаровната Деница, рокерска любима и фенка на клуба.
Така осъвременените персонажи от коледните митове предизвикаха искрен възторг у събралите се на площада деца от първи до четвърти клас на харманлийските училища. В забавни игри на коледна тематика те се състезаваха да получат от рокерския Дядо Коледа подаръци като награди, стимулирани в надпреварата от Снежанка и джуджетата. Тържеството бе водено от друг интересен персонаж – Бърборана в изпълнението на детската учителка Катя Димова.
В първата игра – да се съставят най-много думи от буквите на поздрава „Весела Коледа“, най-словотворчески се представиха учениците от ОУ „Иван Вазов“. В дисциплината „Обиколи джуджето!“ най-пъргави и повратливи пък излязоха децата от НУ „Отец Паисий“. Те проявиха най-много съобразителност и в третата игра – подреждане с букви на думата РОЖДЕСТВО и спечелиха и нея. Много деца се изявиха индивидуално и в празничната викторина.
Около 17,00 часа по изрично желание на децата кметът Михаил Лисков разпореди незабавно запалване на светлините на коледната елха. Тази година функциите на ритуалното дърво изпълни 15-метровият кедър, растящ естествено на централния площад от дълги години. В продължение на няколко дни той самоотвержено бе украсяван от техниците на общината, но се справи блестящо в ролята си на коледна, при това екологична елха.

Георги Николов
От Георги Николов декември 22, 2006 18:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар