Двойки потвърдиха своето „да“ 50 години по-късно

Милена Митева
От Милена Митева ноември 23, 2018 11:14

Двойки потвърдиха своето „да“ 50 години по-късно

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #45/125, 23 – 29 ноември

Свързани публикации

Семейни двойки си казаха отново „да“ в Харманли след 50 години брак. Това стана в Деня на Християнското семейство, когато 27-те семейства отбелязаха юбилейните си годишнини. Тържеството се състоя в снек бар „Турист“ в Града на Белоногата.
В началото всички присъстващи бяха поздравени за празника от депутатите инж. Никола Динков, Виолета Желева и Емилия Масларова, почетен председател на ДСЖ в страната.
Отец Живко Петров отслужи Водосвет за здраве, а след това юбилярите духнаха свещите на празничната торта и си направиха снимка за спомен.
Поздрав към младоженците отправи и Любомир Андреев. Той изпълни и няколко песни. Кулминацията на събитието бяха откровенията на двойките с 50 годишен брачен съюз. Някои от тях споделиха, че дружбата им преди сватбата е била кратка, но за сметка на това бракът им е успешен. „Тайната“ рецепта за щастието на семействата бе различна. Търпението и компромисите са част от съставките, според златните младоженци. На тържеството те потвърдиха своето „да“ и го подкрепиха с „горчиво“, след което разказаха историята на своето запознанство пред останалите семейства.
Събитието бе организирано от членовете на Демократичен съюз на жените (ДСЖ) Диляна Комитова (председател), Дора Чанкова и Надежда Колева. Съюзът поддържа 18-годишната традиция за отбелязването на това събитие.
Тази година за събитието народните представители осигуриха подаръци за празнуващите, бутилка вино, сет чаши и празнична торта.

През 2017 година празнуващите бяха 23 двойки.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 23, 2018 11:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама