Две важни исторически събития предстоят в Харманли този месец

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 17, 2020 09:08

Две важни исторически събития  предстоят в Харманли този месец

През месец януари Харманли отбелязва две важни исторически събития – 142 години от Освобождението на град Харманли и 185 години от създаването на църквата „Свети Атанасий“, съобщават от сайта на града.
Те са част от културния календар на Общината, посветен на юбилея за града ни под надслов „Харманли на 510 години“. Събитието, което  откри честванията на годишнината е състезание по история на тема „Миналото на Харманли“. Учениците от СУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Иван Вазов“ премериха своите познания за Харманли и неговата многовековна история. Мероприятието се организира от Общински комитет „Васил Левски“ и се проведе на 16 януари от 15.30 часа.
Ръководството на Община Харманли кани всички желаещи да се присъединят и към останалите събития в програмата на 17 и 18 януари. Част от тях са Тържествена Света литургия, отслужена от архимандрит Богослов, протосингел на Старозагорска Света Митрополия в църквата „Свети Атанасий Велики“ от 9.00 часа на 18 януари и Панихида в памет на загиналите герои за Освобождението на град Харманли и поднасяне на венци и цветя на Руски паметник в същия ден от 11.00 часа.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 17, 2020 09:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама