Две нови улици дават началото на нов квартал в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2020 15:49

Две нови улици дават началото на нов квартал в Свиленград

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 42/926, година XVII, 6-12 ноември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Две нови улици изгради община Свиленград в района на местността Речните лозя. Те са с дължина близо 500 метра и се явяват продължение на ул. „Драган Цанков“ след мостовото съоръжение на река Канаклийка. Строителството им включва полагане на водопровод, прокарване на канализация, изграждане на пътна част с асфалтирано пътно платно, бордюри, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Изградени са водопроводни и канализационни отклонения към прилежащите имоти, както и отводняване на пътното платно с включване на дъждовните води към канализацията, ревизионни шахти и улични оттоци. Изпълнението на улиците, включващо проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор, е на стойност 444 000 лева.
Така Общината започна изграждането на инфраструктура на изцяло нов квартал „Речните лозя“ по общинския план за улична регулация.
Стратегията за разрастването на града е заложена в Общия устройствен план на Свиленград, приет в края на 2014 г., който предвижда в следващите 20-25 години много нови територии да се включат в регулацията на града. Местността Речните лозя на запад от околовръстния път е определена в ОУП за жилищно застрояване, а на изток от пътя – за вилно и нискоетажно застрояване. Планирано е благоустрояване на зоната около коритото на р. Канаклийка и обособяване на естествен парк.
Чрез изграждането на нова улична инфраструктура Община Свиленград отговаря на интересите на гражданите и бизнеса за застрояване и инвестиции в този район.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2020 15:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 145 017 преглеждания