Две двойки казаха “Да!” в деня на любовта

Милена Митева
От Милена Митева февруари 19, 2018 08:20

Две двойки казаха “Да!” в деня на любовта

Две двойки си казаха „да” в деня, в който се отбеляза Празникът на виното и любовта.
Димитър Димитров и Живка Митева от Харманли станаха официално семейство Димитрови, след като си обещаха да бъдат вечно заедно и поставиха подписите си на брачното свидетелство пред длъжностното лице по гражданско състояние Тони Трифонова.
Свидели на щастието на младото семейство станаха техните кумове – Мариана Бойчева и Петър Петров.
Идеята да се съюзят на тази дата била на младоженката. А за кумовете не се замислила въобще. Убедена била в избора си, че това ще бъде най-добрата й приятелка и нейният любим.
След церемонията семейство Димитрови споделиха, че са заедно шест месец и си желаят пре-димно здраве, късмет и любов. „Бог пред нас и ние след него”, каза булката.
Сватбеният ден на младото семейство бе отбелязан в тесен кръг.

Празника бе троен за Славея и Цветомир, които освен празникът на виното и любовта, отбелязаха и встъпването си в брак. Най-младото семейство в Харманли – Вълчеви, си каза „да” пред брачните си свидели Николай и Веселина Димитрови. Идеята да изберат тази дата за своята сватба е била на младоженеца.
„Николай и Веселина са ни пример за семейство и за подражание. Те са ни близки приятели затова избрахме и тях за свои кумове”, сподели развълнуваната младоженка.
За началото на своето запознанство Славея сподели: „Всяка любовна история има свое начало. Всяка любов е уникална и неповторима. Нашият град е малък и ако не лично, то поне по физиономия всички се познаваме. Той бе много упорит, непрекъснато ме преследваше. Тази неговата настоятелност ме накара да приема поканата му за обяд”, каза младоженката.
„Преди почти 3 години първата ни среща беше в ресторанта, който избрахме за празненството си и днес – „Калуа’’ в Хасково. Той беше направил резервация и пристигна видимо притеснен и срамежлив. Беше много мил и грижовен. Грабна ме с кавалерството си”, допълва изказването си тя.
Цветомир описва спомените си от първата им среща така: „Когато тя пристигна, беше красива, а когато заговори, замлъкнах. Поръчвах куп неща, които не ми се ядяха, само и само да я впечатля (смее се).
Годежът на семейство също е преминал вълнуващо.
„Предложението за брак беше филмово. Все пак да не забравяме, че Цветомир е голям романтик и като се замисля, той сътвори един от най-красивите сценарии в живота ни. Беше резервирал екскурзия до Закинтос, Гърция, за втората ни годишнина. Организира разходка с лодка до плажа Навагио. Той е затворен откъм сушата плаж, достъпен е само по море, с кораб. Качихме се на кораба, които беше огромен, взехме си по питие, тъй като се пътуваше час до там, и отплавахме към един от най-известните плажове в света. Цветомир беше видимо притеснен, жълт и постоянно обикаляше етажите на кораба. Когато приближихме брега, капитанът обърна кораба срещу плажа (свирна, като даде знак на Цветомир) и едно момиче ни повика да застанем най-отпред на кораба. Всички хора започнаха да се споглеждат, да се побутват и да снимат. В този момент Цветомир се приближи към мен и думите му бяха: ,,Сега ще ти покажа колко много те обичам и колко си важна за мен’’, разказва госпожа Вълчева.
„Падайки на колене, последва и въпросът: ,,Ще се омъжиш ли за мен?’’ С насълзени очи казах ,,да’’, но от вълнение той забрави да сложи пръстена на ръката ми. „Няма ли да ми сложиш пръстена?“ – подканих го аз. Последва смях… В този момент всички хора започнаха да пляскат. Разбрах, че всички на кораба са знаели, освен аз”, допълва развълнувано булката.
От сватбения им миг нататък съпрузите си желаят много радост и обич. За тържеството си са поканили най-близките си хора.
И двете двойки младоженци получиха подаръци от община Харманли – бутилка вино, почетен плакет и цветя, аранжирани в красиво червено сърце.

В Симеоновград, Любимец, Тополовград, Свиленград и Ивайловград датата 14 февруари не се оказа атрактивна и нямаше желаещи за сключване на брачен съюз. В Хасково пет двойки я избраха, за да се подпишат. В Димитровград щастливците бяха Валентин и Валентина. В тези два града ритуалът за младоженците бе подарък от общините. Семействата получиха и символични изненади.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 19, 2018 08:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 082 преглеждания