Двама състезатели – два медала от София

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2006 07:57

Двама състезатели – два медала от София

Мариана ЙОРДАНОВА

Два медала спечелиха наши спортисти на Държавните първенства по джудо, състояли се на зала „Универсиада“ в София на 18-19 февруари. Първото златно отличие при момчетата в категория 46 кг. стана притежание на Георги Гешев – ученик при НУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Вторият завоюван медал е бронзов и е на Мирослав Герджиков, който се състезава при юноши старша възраст.
Малкият Георги Гешев направи своя дебют в състезание от такъв висок ранг, което е първо за него. Имената на реномираните спортни клубове ни най-малко не му повлия и той се бори се като голям спортист. Момчето показа завидни умения и качества и всичко това му помогна да се представи отлично. За спечелването на златния медал победи последователно с „ипон“ – чиста победа в джудото и четиримата си противници. На финала допусна грешка, която му костваше точка, но веднага я поправи след една отлична контраатака.

Другото добро представяне на Спортния клуб по джудо в Тополовград, с треньор Мариана Йорданова, е на Мирослав Герджиков от юноши старша възраст в кат. плюс 80 кг. Той загуби първата си среща след като водеше с три оценки: две от хвърляне и една от задържане. Това явно го успокои, защото позволи на съперника си да го победи в последните секунди. На Мирослав не му остана нищо друго освен да се бори за бронзовия медал. След три победи в репешажа, той спечели медала.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 25, 2006 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.