Двама посланици бяха гости на кмета на Свиленград

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 12, 2014 10:04

Двама посланици бяха гости на кмета на Свиленград

Акценти

  • Те обмениха мнения
  • Гостите откриха компютърна зала в Транзитния бежански център в село Пъстрогор

Свързани публикации

Посланикът на Тайван в Атина  Пол Чанг и посланикът на  Суверенния малтийски орден Камило Дзуколи се срещнаха днес с кмета  на Свиленград Георги Манолов  и обмениха мнения за бъдещо взаимодействие в области, характерни за икономиката на района като производството на екологично чиста селскостопанска продукция, туризъм, лека промишленост и други.

Посланик Дзуколи подари на домакина юбилейна марка от лимитирана серия по случай 20 години дипломатически отношения между Суверенния малтийски орден и Република България.

Преди това гостите откриха компютърна зала в Транзитния бежански център в село Пъстрогор, където бяха придружени от  Богдан Паташев – първи съветник в посолството на Суверенния орден на Малта в България и от заместник-кмета на Свиленград Мария Костадинова.

Залата е оборудвана с лаптопи и принтер, закупени със средства, дарени от Тайван и Малтийския орден. Идеята и организацията  за това са на кмета на Свиленград Георги Манолов. Директорът на Транзитния бежански център Георги Марков изрази благодарности към гостите и отбеляза, че дарението ще задоволи  нуждата от достъп до компютри и безплатен интернет  на 260-те имигранти, настанени  там в момента. Сградата разполага с обособена  зала, в която е липсвало  необходимото техническо оборудване. Досега общината предоставяше на бежанците безплатно ползване на интернет и компютри в Общинската библиотека в Свиленград, но поради отдалечеността на центъра на 9 км от града, не е удобно за хората да пътуват ежедневно.

От откриването му през май 2012 г. през Транзитния  център са преминали около 3 000 бежанци. Основната част от тях са от Сирия, следват от Афганистан,  Ирак и от африкански държави. В центъра работят 60 души – специалисти и персонал.

Снимки и текст: Община Свиленград

2

 

 

 

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 12, 2014 10:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.