Двама посланици бяха гости на кмета на Свиленград

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 12, 2014 10:04

Двама посланици бяха гости на кмета на Свиленград

Акценти

  • Те обмениха мнения
  • Гостите откриха компютърна зала в Транзитния бежански център в село Пъстрогор

Свързани публикации

Посланикът на Тайван в Атина  Пол Чанг и посланикът на  Суверенния малтийски орден Камило Дзуколи се срещнаха днес с кмета  на Свиленград Георги Манолов  и обмениха мнения за бъдещо взаимодействие в области, характерни за икономиката на района като производството на екологично чиста селскостопанска продукция, туризъм, лека промишленост и други.

Посланик Дзуколи подари на домакина юбилейна марка от лимитирана серия по случай 20 години дипломатически отношения между Суверенния малтийски орден и Република България.

Преди това гостите откриха компютърна зала в Транзитния бежански център в село Пъстрогор, където бяха придружени от  Богдан Паташев – първи съветник в посолството на Суверенния орден на Малта в България и от заместник-кмета на Свиленград Мария Костадинова.

Залата е оборудвана с лаптопи и принтер, закупени със средства, дарени от Тайван и Малтийския орден. Идеята и организацията  за това са на кмета на Свиленград Георги Манолов. Директорът на Транзитния бежански център Георги Марков изрази благодарности към гостите и отбеляза, че дарението ще задоволи  нуждата от достъп до компютри и безплатен интернет  на 260-те имигранти, настанени  там в момента. Сградата разполага с обособена  зала, в която е липсвало  необходимото техническо оборудване. Досега общината предоставяше на бежанците безплатно ползване на интернет и компютри в Общинската библиотека в Свиленград, но поради отдалечеността на центъра на 9 км от града, не е удобно за хората да пътуват ежедневно.

От откриването му през май 2012 г. през Транзитния  център са преминали около 3 000 бежанци. Основната част от тях са от Сирия, следват от Афганистан,  Ирак и от африкански държави. В центъра работят 60 души – специалисти и персонал.

Снимки и текст: Община Свиленград

2

 

 

 

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 12, 2014 10:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.