Двама искат съда в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:36

Двама искат съда в Харманли

Акценти

  • За поста на административен ръководител документи са подали съдия Минка Китова, която правораздава в местния съд и Валентин Петров от Районен съд - Ардино

Свързани публикации

Двама души поискаха да ръководят Районен съд – Харманли. За поста на административен ръководител документи са подали съдия Минка Китова, която правораздава в местния съд и Валентин Петров от Районен съд – Ардино.

В момента все още няма обявена дата за конкурса от ВСС. Двамата обаче са предали концепциите си, от които произтичат много въпроси.

„Не са разработени и разписани процедури и механизми, регламентиращи организацията на работата и цялата дейност по правораздаването, движението на делата, финансова обезпеченост и дисциплина, и контрол съгласно изискването на СФУК”. Това е записала във виждането си съдия Минка Китова. Проверката ни обаче показа, че системата СФУК е въведена още миналата година и приета с одит. Тогава дори проверяващият от София е имал 13 забележки, а съдия Юлия Станковска на момента е отстранила 11 от тях.

Другият претендент – Валентин Петров е още по-краен. Заради наводненията в града, той предлага Съдебната палата да бъде преместена на друго място. Освен това изразява желание да газифицира сградата. Не е ясно обаче как ще стане това, защото Харманли няма разработка за газифициране. Той предлага да се постави уред на природен газ. Оснев това в концепцията си говори за саниране на сградата, но всеизвестно е, че тя вече е.

Дали някои от двамата ще спечели предстои да видим. Говори се, че и този път конкурсът може би ще бъде провален.

Припомняме, че председателят на съда в Харманли – Юлия Станковска от един месец е командирована в Пловдивски съд. Временно изпълняващ длъжността е съдия Мария Атанасова.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.