Двама искат съда в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:36

Двама искат съда в Харманли

Акценти

  • За поста на административен ръководител документи са подали съдия Минка Китова, която правораздава в местния съд и Валентин Петров от Районен съд - Ардино

Свързани публикации

Двама души поискаха да ръководят Районен съд – Харманли. За поста на административен ръководител документи са подали съдия Минка Китова, която правораздава в местния съд и Валентин Петров от Районен съд – Ардино.

В момента все още няма обявена дата за конкурса от ВСС. Двамата обаче са предали концепциите си, от които произтичат много въпроси.

„Не са разработени и разписани процедури и механизми, регламентиращи организацията на работата и цялата дейност по правораздаването, движението на делата, финансова обезпеченост и дисциплина, и контрол съгласно изискването на СФУК”. Това е записала във виждането си съдия Минка Китова. Проверката ни обаче показа, че системата СФУК е въведена още миналата година и приета с одит. Тогава дори проверяващият от София е имал 13 забележки, а съдия Юлия Станковска на момента е отстранила 11 от тях.

Другият претендент – Валентин Петров е още по-краен. Заради наводненията в града, той предлага Съдебната палата да бъде преместена на друго място. Освен това изразява желание да газифицира сградата. Не е ясно обаче как ще стане това, защото Харманли няма разработка за газифициране. Той предлага да се постави уред на природен газ. Оснев това в концепцията си говори за саниране на сградата, но всеизвестно е, че тя вече е.

Дали някои от двамата ще спечели предстои да видим. Говори се, че и този път конкурсът може би ще бъде провален.

Припомняме, че председателят на съда в Харманли – Юлия Станковска от един месец е командирована в Пловдивски съд. Временно изпълняващ длъжността е съдия Мария Атанасова.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 18, 2015 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама