Два живота свършиха в неохраняеми водоеми

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 4, 2017 07:04

Два живота свършиха в неохраняеми водоеми

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 26/57 30 юни-6 юли 2017

Свързани публикации

Мъж и дете се удавиха в неохраняеми водни обекти в края на миналата седмица. Първият инцидент стана на 23 юни следобед в местността Поповия бент, малко над ресторант „Приказките“. Шестнадесет годишно момче отива с приятели на реката да се къпят. Макар да не можело да плува, то влиза с другите във водата, но попада на дълбоко място. Започва да вика за помощ. Момчетата се опитали да го издърпат, но не успели.
На мястото пристигна екип от пожарната, които с лодка започна да претърсва реката, която на това място е дълбока няколко метра. Тялото на момчето обаче бе засечено от рибар с дънна въдица.
Два дни след това, сутринта на 25 юни, в язовир край село Каменна река, Тополовград, е намерено тялото на удавения Живко Желев, на 50 години, от същото село. Той е бил в неизвестност от два дена и никой не е знаел къде се намира. Според хора от съседното село Доброселец, в петък вечерта /23 юни/ той последно е видян да преминава пеша през селото по черния път за с. Каменна река. Какви са причините за този край на живота му тепърва ще изяснява следствието, като версиите са няколко, включително и възможно самоубийство.
Живко работеше във фирма в комплекса „Марица Изток”, разведен е, с един син и живееше в Тополовград.
В началото на летния сезон кметовете на всички общини са задължени да издават заповед, с която забраняват къпането в неохраняеми водоеми. Те също така трябва да поставят табели до всеки опасен воден обект. Въпреки това на много места забраната не се спазва, а табелите са чупят.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 4, 2017 07:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама