Два рок феста до края на месеца

Сакар нюз
От Сакар нюз август 13, 2017 06:54

Два рок феста до края на месеца

Дванадесет български групи ще участват на Втория рок фестивал в Хасково в края на август и началото на септември. На сцена в центъра ще се качат един от вокалистите на Рейнбоу – Дуги Уайт и Лий Фокнър, студиен музикант в един от албумите на Бляк Сабат.
Първата група в първия ден е димитровградската “Слим Джим”. След тях на сцената се качват музикантите от група BGB -Лий Фокнър и хасковлиите Любомир Банев и Владимир Ризов. Хедлайнер на вечерта са групарите 8m/s, които стилово се водят в по-твърдия ъндърграунд диапазон, съобщи за Хасково нет, Иван Сталев – китарист на групата “Джон Стийл” /John Steel/.
Компилационната група Powertrena ще свири на второта вечер. В състава й влизат музиканти от Хасково, Харманли и Димитровград, които живеят в чужбина и се връщат в родината си специално за участието си в музикалния форум на спортна площадка “Спартак”.
Старозагорско-хасковската четворка Revival забива след тях.
Феновете ще чуят по-късно и авторски парчета на Zoom от Пловдив, които ще направят и трибют на Metallica и кавъри за феновете на Godsmack.
Вечерта ще свирят и „Обратен ефект”.
В Хасково ще забият и софийската група „Елизиум“, групарите от града-домакин  „Хангар 42“, а след тях и Different Highway.
Остатъкът от вечерта е посветена на представянето на новия албум на Джон Стийл, в който вокалист е Дуги Уайт.

Хард рок и в Свиленград

За трета поредна година Свиленград ще събере феновете на рок музиката и твърдия саунд. На 18 и 19 август градът ще е домакин на Международния рок фестивал „Свиленград – 2017“.
Първи в програмата ще се представят домакините от Border land. След тях на сцената ще забият Brums’N’Noises от София – трибют на Guns N’roses. Хедлайнер за първата вечер ще бъдат Scars оf Tears – една от най-добрите гръцки групи с женски вокал.
Втората вечер ще открие група Wild Horses, която ще изпълни известни кавъри, познати и обичани от всички. След тях на сцената ще звучат кавъри на Rammstein, изпълнени от група Rammlied. Хедлайнер за втората вечер и второто международно участие ще бъде група Saints ‘N’ Sinners. Те идват от Истанбул и ще забият авторски хеви метъл. За феновете на по-тежката музика фестивалът ще завърши с Hed shot.
През 2016 г. фестивалът се отличи със силно представяне на гръцката група WANTED и хедлайнера Alogia от Сърбия, които освен авторски парчета изпълняват и кавъри на Iron Maiden.
Още първото издание на рок феста в Свиленград от 2015 г. направи сериозна заявка за присъствие в рок календара на България. Създаването му стана по инициатива на свиленградската група Border land
Допълнителна информация за участващите групи и за връзка с организаторите – на фейсбук страницата: Rock Fest Svilengrad.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 13, 2017 06:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.