Два пожара за един ден горяха в Тополовградско

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 31, 2020 10:15

Два пожара за един ден горяха в Тополовградско

Акценти

  • # 30/914 година XVII, 31 юли - 6 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Два пожара гасиха огнеборци и доброволци на 25 юли в различни краища на община Тополовград. Единият пламна през деня, около 11:30 ч., в с. Светлина и бе предизвикан от 39-годишен местен жител. Той се отзовал на молбата на негов приятел, 40-годишен жител на Раднево, да окоси тревата от двора на къщата му в селото.
При косенето с трактор „Болгар“, с прикачена към него дискова косачка, човекът предполага, че вероятно е станало съприкосновение с камък, възникнала е искра и оттам е пламнал огънят. В сухото и горещо време това е имало ефекта на огнена стихия, като огънят се е разпространил към намиращата се в близост борова гора. Вследствие на пожара са изгорели около 150 декара гора, по преценка на противопожарната служба.
Освен това са изгорели и част от тревите в дворовете на домовете на трите възрастни жени, които живеели в този край на селото, и една изоставена стопанска постройка. Късно вечерта огънят е потушен, като екипи от пожарната в Тополовград са дежурили и наблюдавали пожарището и на другия ден.
В гасенето участваха противопожарни екипи от Тополовград и Раднево, а също така и местни хора.
Същия ден около 18:00 часа, на изхода на с. Мрамор, посока Тополовград, от ляво е пламнало стърнище. Огънят е започнал от банкета на пътното платно, като предполагаемата причина е хвърляне на незагасена цигара от преминаващ автомобил. Благодарение на бързата реакция на местните хора и пожарната, огънят е потушен бързо и е предотвратено разпространението му към Сакар планина.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 31, 2020 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама