Духне ли вятър – облаци от пепел се носят из Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2020 17:22

Духне ли вятър – облаци от пепел се носят из Тополовград

Коментар
Проблемът с изхвърлянето на пепелта от печките с твърдо горива не е нов за Тополовград. Той стои нерешен с години в малкия сакарски град.
Често се случва да се видят подпалени контейнери или казани за смет от изхвърлена гореща пепел с недогорели въглени в нея. В интерес на истината това явление от една-две години понамаля. Не се виждат толкова често димящи с дни съдове за битови отпадъци. За сметка на това именно до тях се виждат купове от изхвърлена пепел, която хората, живеещи в блоковете, няма къде да изхвърлят. Това поражда друг проблем. Духне ли вятър, се вдигат пепел и прах от тях и замърсяват всичко наоколо.
Неведнъж съм предлагали от страниците на вестника и в заседания на Общинския съвет /преди години/ да се помисли и направят депа за събиране на пепелта. Най-добре в близост до местата на контейнерите, които да се обезопасят и затварят с капаци, с цел вятърът да не я разнася по улиците и запрашва околното пространство. Реакция и резултат досега няма.
А пепелта си стои на тези места месеци наред, тъй като сметопочистващата фирма не я събира при изпразването на контейнерите /вероятно не влиза в договорните им задължения за боклуци извън съдовете/.
Така че въпросът /проблемът/ продължава да стои и чака решение, което очевидно е в ръцете на администрацията на общината, която е и на града.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 17, 2020 17:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама