Духът на театъра в Харманли – жив вече 130 години

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2017 10:48

Духът на театъра в  Харманли – жив вече 130 години

Театралното дело в Харманли записа своята 130 – годишнина този вторник, 28 март. Юбилеят бе отбелязан в НЧ “Дружба – 1870“ с постановката „Хубави работи, ама български“ по Иво Сиромахов. В продължение на близо два часа актьорите на Стефан Цирков: Живко Желязков, Пенка Георгиева, Кръстьо Господинов, Любомир Радев, Михаела Желязкова, Весела Манолова, Нели Маринова, Елена Бозмова, Паулина Христова се вихриха на сцената. На моменти използваха вулгарни реплики, почерпени от ежедневието, с което показаха, че образът на българина може да открие в лицето на всеки от актьорите.
Честването на юбилея започна с откриването на изложба в фоаето на читалището и представянето на книгата на Любомир Радев „130 години театрално дело в Харманли“.
В края на културното събитие, председателят на читалищното настоятелство Никола Зайчев награди настоящи и бивши актьори, допринесли за развитието на театралното дело.
Поздравителни адреси самодейците получиха от няколко институции.
Над 500 човека показаха интерес към събитието. От ръководството на читалището споделиха, че на 4 април (вторник) от 19:00 часа постановката ще бъде представена отново за тези, които не са успели да присъстват. Входът ще бъде 3 лева, а билети могат да се закупят от касата на читалището.

This slideshow requires JavaScript.

 

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2017 10:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 664 766 преглеждания