Духът на театъра в Харманли – жив вече 130 години

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2017 10:48

Духът на театъра в  Харманли – жив вече 130 години

Театралното дело в Харманли записа своята 130 – годишнина този вторник, 28 март. Юбилеят бе отбелязан в НЧ “Дружба – 1870“ с постановката „Хубави работи, ама български“ по Иво Сиромахов. В продължение на близо два часа актьорите на Стефан Цирков: Живко Желязков, Пенка Георгиева, Кръстьо Господинов, Любомир Радев, Михаела Желязкова, Весела Манолова, Нели Маринова, Елена Бозмова, Паулина Христова се вихриха на сцената. На моменти използваха вулгарни реплики, почерпени от ежедневието, с което показаха, че образът на българина може да открие в лицето на всеки от актьорите.
Честването на юбилея започна с откриването на изложба в фоаето на читалището и представянето на книгата на Любомир Радев „130 години театрално дело в Харманли“.
В края на културното събитие, председателят на читалищното настоятелство Никола Зайчев награди настоящи и бивши актьори, допринесли за развитието на театралното дело.
Поздравителни адреси самодейците получиха от няколко институции.
Над 500 човека показаха интерес към събитието. От ръководството на читалището споделиха, че на 4 април (вторник) от 19:00 часа постановката ще бъде представена отново за тези, които не са успели да присъстват. Входът ще бъде 3 лева, а билети могат да се закупят от касата на читалището.

За презентацията е нужен JavaScript.

 

Милена Митева
От Милена Митева март 31, 2017 10:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.