Дружеството на диабетиците отбеляза Международния си ден

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 11:30

Дружеството на диабетиците  отбеляза Международния си ден

Дружеството на диабетиците в община Тополовград отбеляза на 14 ноември „Световния ден за борба с диабета“. Доклад за обхвата, последиците и мерките за борба с това коварно заболяване направи председателят Руска Ирибаджакова. В него тя специално благодари за помощта, оказвана на диабетно болните от кмета на общината Божин Божинов.
Още по-специални бяха благодарностите и признателността към д-р Станимира Петкова от Харманлийската болница, която вече повече от 10 години се грижи за здравето и терапията на болните от това коварно заболяване в общината. „С нея всички ние се чувстваме вече като едно семейство – тя ни познава всички и знае проблемите на всеки от нас“ – каза още госпожа Ирибаджакова.
Гости на хората от дружеството бяха новоназначеният зам.-кмет на общината Антоанета Палазова, която поздрави всички участници в срещата, пожела им повече здраве и обеща пълната подкрепа на Общината.
Тук бе и доскорошният зам.-кмет на Общината Маргарита Георгиева, която подари с лични средства по един банан на всеки от участниците в събитието, а ръководството им бе осигурило скромен обяд.
Понастоящем в дружеството членуват 157 диабетно болни от общината, а според ръководството му в общината засегнатите в различна степен от това заболяване са над 500 човека.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама