Дружеството на диабетиците отбеляза Международния си ден

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 11:30

Дружеството на диабетиците  отбеляза Международния си ден

Дружеството на диабетиците в община Тополовград отбеляза на 14 ноември „Световния ден за борба с диабета“. Доклад за обхвата, последиците и мерките за борба с това коварно заболяване направи председателят Руска Ирибаджакова. В него тя специално благодари за помощта, оказвана на диабетно болните от кмета на общината Божин Божинов.
Още по-специални бяха благодарностите и признателността към д-р Станимира Петкова от Харманлийската болница, която вече повече от 10 години се грижи за здравето и терапията на болните от това коварно заболяване в общината. „С нея всички ние се чувстваме вече като едно семейство – тя ни познава всички и знае проблемите на всеки от нас“ – каза още госпожа Ирибаджакова.
Гости на хората от дружеството бяха новоназначеният зам.-кмет на общината Антоанета Палазова, която поздрави всички участници в срещата, пожела им повече здраве и обеща пълната подкрепа на Общината.
Тук бе и доскорошният зам.-кмет на Общината Маргарита Георгиева, която подари с лични средства по един банан на всеки от участниците в събитието, а ръководството им бе осигурило скромен обяд.
Понастоящем в дружеството членуват 157 диабетно болни от общината, а според ръководството му в общината засегнатите в различна степен от това заболяване са над 500 човека.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 11:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.