Дружеството на диабетиците навърши 20 години

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 25, 2015 06:30

Дружеството на диабетиците  навърши 20 години

Вече двадесет години в Тополовград съществува дружество на хората с едно от най-коварните и бързо разпространяващо се заболяване – диабета. Така е кръстено и дружеството: „Диабет”. По повод на годишнината и във връзка със Световния ден за борба с диабета – 14 ноември, ден по- рано в общинския център бе проведено тържество по повод на този ден и юбилея на дружеството.
В него са регистрирани официално 195 членове от общината и доста от тях присъстваха на юбилейното събрание. То бе открито от неговия председател Руска Ирибаджакова, енергична жена и отличен организатор. Тя поздрави присъстващите от името на ръководството на дружеството, след което думата бе дадена на гостите.
Пръв отправи поздрав Васил Сяров – председател на Общинския съвет, който заяви и подкрепата на съвета при решаването на възникналите проблеми, както пред дружеството, така и на отделните му членове. От името на кмета на общината Божин Божинов поздравителен адрес прочете Любов Узунова от ОбА, в което кметът също заяви своята и на ръководената от него администрация подкрепа към диабетиците. От името на общината бяха раздадени и малки подаръци на присъстващите в залата.
Особено емоционално бе посрещнат поздравителният адрес от д-р Станимира Петкова – Нанева, ендокринолог от харманлийската болница, която вече много години обслужва и лекува диабетно болните от общината. Поради неотложни ангажименти д-р Петкова не можа да присъства на срещата, затова нейното обръщение бе прочетено от Златка Добрева.
На събранието по случай юбилея имаше представител на фирма „Ливеда Мед 2000” ООД, който измерваше нивото на кръвната захар на присъстващите диабетици и ги консултираше по поставените от тях въпроси за глюкомерите и други свързани с контрола на диабета. Той също поздрави събралите се диабетно болни.
За доброто настроение на хората в залата на ресторант „Империал” се погрижиха певецът Тодор Николов и акордеонистът Стойчо Чобанов.
От ръководството на дружеството бяха осигурили обяд за своите членове и гостите им.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 25, 2015 06:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.