Доцент Живко Колев е новият почетен граждани на Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2020 15:02

Доцент Живко Колев е новият почетен граждани на Харманли

Доц. д-р Живко Колев е избран за Почетен гражданин на Харманли. Решение той да получи званието тази година взето на априлската сесия на Общински съвет. С 29 гласа „за“ съветниците единодушно приеха предложението на клуб „Възрожденец“, внесено с докладна на кмета Мария Киркова. Званието Почетен гражданин се дава личности с особени заслуги за развитието на града и принос в различни сфери от обществения живот.

Доц. д-р Живко Колев Колев е роден в Харманли на 15 април 1936 година. Висшето си образование придобива в  Медицински университет София през 1961 г.След завършване на висшето образование започва своята професионална кариера като 3 години е участъков лекар в селата Студена и  Черепово.

Специализира в направление „Нервни болести“ и през 1970 г. придобива съответната специалност.

През 1981 г. д-р Живко Колев придобива втора специалност, „Физикална медицина и рехабилитация“, след което става асистент в неврологичната клиника на Медицински университет.

През 1984г. придобива научна степен доцент.

През дългогодишната си лекарска практика е работил в продължение на 29 г. основно в Националния център по физиотерапия и рехабилитация – София,

През 1990 г. заминава за Кувейт, където 1 година е бил консултант в рехабилитационен център.

През 2001 г. започва работа в „МБАЛ Харманли“ ЕООД, като благодарение на неговите усилия и опит е създадено неврологично отделение, което до този момент функционира като „Неврологичен сектор“ към „Вътрешно отделение“.

Доц. д-р Живко Колев оглавява новосъздаденото „Неврологично отделение“ до 2003 г.,

През 2010 г. става началник на отделение за рехабилитация и физиотерапия в болницата в Любимец, която от тогава се развива много успешно.

Има над 120 научни публикации и статии в специализирани медицински издания по проблемите на неврологията и рехабилитацията и е кандидат на медицинските науки.

Доц. д-р Колев  прави задълбочен анализ и проучване на състава и качествата на минералната вода в Харманли, като доказва, че същата оказва благоприятно въздействие при лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт.

През изминалата година почетен гражданин бе треньорът по лека атлетика Димитър Карамфилов.

Кой други имена се записват в историята на Харманли като почетни граждани.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2020 15:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама