Доситеевки завладяха женския пазар в столицата с вкусотии

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2019 06:24

Доситеевки завладяха женския  пазар в столицата с вкусотии

Доситеевци станаха най-атрактивните търговци на Фермерски пазар “Пендара” – Женския пазар в столицата. През изминалата неделя, 10 ноември, посетителите му изкупиха 620 карталачета и 10 тави със сусамена баница.
Това стана, след като жените от харманлийското село разточиха вкусотиите и ги презентираха в София. Любопитните купувачи останаха възхитени не само от приготвените специалитети, но и от носиите, с които бяха облечени кулинарите от Харманлийско. За да спори работата им, жените от „Доситеевски напеви“ изпълниха и няколко песни по време на приготвянето им.
Гостите благодариха на своите домакини от столицата, като разточиха сусамена пита, която изпекоха и заляха със сироп пред самите тях.
Кметът на Доситеево Митко Вълчев разказа за популярното местно събитие „Празника на сусама“, който провеждат в селото от четири години. Той обясни, че преди години е имало насаждения от 3 000 – 4 000 дка, а земеделците са извършвали една от най-трудоемките дейности по полетата.
Впечатленията, които доситеевци оставиха, им извоюва нова покана да бъдат гости на пазара през месец февруари следващата година. Тогава те ще показват как се приготвя другият им специалитет – катми.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2019 06:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.