Доситеевските баби нахраниха възрастни хора с карталачета

Милена Митева
От Милена Митева март 6, 2018 16:16

Доситеевските баби нахраниха възрастни хора с карталачета

Доситеевските баби, известни с това, че правят вкусни карталачета, днес се изявиха в Домът за стари хора в Харманли.  Този път те готвиха на възраснитет обитатели по повод предстоящият Международен ден на жената. Срещата се състоя днес по обед и премина доста забавно.

Настанените в институцията се насладиха на музикално-танцова програма, след което опитаха и майсторски приготвени карталачета от сръчните ръце на майсторки от Доситеево. Те бяха приготвени в салона за тържества пред погледите на всички, под съпровода на акордеон.

В началото на месец март НЧ „Архимандрит Доситей-1908“ от село Доситеево осъществи посещение на НУ „Отец Паисий“ – Харманли по случай Баба Марта. За срещата жените изработиха 200 мартенички за малките ученици и 12  големи мартенички за всяка класна стая. Децата от предучилищната група  пяха песнички и играха танци, облечени в народни носии пред нагиздената  Баба Марта, дошла от Доситеево за да ги поздрави за празника.

 

Милена Митева
От Милена Митева март 6, 2018 16:16
Напиши коментар

2 Коментара

  1. petya март 7, 13:36

    Браво на читалище „Архимандрит Доситей-1908“ от село Доситеево за съхраняването и разпространението на българските традиции и култура в България и чужбина!

    Отговори на този коментар
  2. petya март 7, 13:32

    Браво за добрата работа на читалище „Архимандрит Доситей-1908“ за съхранението и разпространението на българските традиции и култура в България и в чужбина!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама