Дом за стари хора ще подобри материалната си база

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2020 08:55

Дом за стари хора ще подобри материалната си база

Акценти

  • Регионален вестник, # 32/916 година XVII, 14 август - 3 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Материалната база в Дом за стари хора в Харманли ще бъде подобрена. Това стана ясно след като кметът Мария Киркова подписа договор по проект „Подобряване на материалната база в дом за стари хора“ с Министерството на труда и социалната политика.
С реализирането на проекта ще бъдат закупени 28 броя климатици за всички помещения. Предвидено е закупуването на 14 броя матраци с усилена основа и 2 електрически легла с комфортен антидекубитален дюшек и допълнителни функции като сядане, повдигане на краката, повдигане на гръб, маса за хранене, система за къпане и тоалет и други.
Домът за стари хора в града обслужва 40 домуващи. Отоплението в дома се осъществява с климатици, монтирани при откриването на сградата. Към днешния момент те са амортизирани и често аварират, което довежда до необходимост от включване на допълнителни уреди. Матраците са стари и силно деформирани от непрекъснатата употреба. Предвид възрастта и факта, че понякога заради здравословното си състояние старите хора се залежават и обездвижват, това налага специални грижи от страна на персонала. С монтирането на новите климатици и матраци ще се подобри комфортът на домуващите. Двете електрически легла ще подпомогнат персонала при ежедневната грижа за лежащите.
Общият бюджет на проекта е 40 000 лв. с ДДС, като собственият принос на Община Харманли е 4000 лв.
„За Община Харманли е траен приоритет насочването на социалните услуги и грижи към най-уязвимите групи, а именно възрастните самотни хора, хора с увреждания и такива с намалена социална адаптация“, гласи съобщение на страницата на общината даваща информация за проекта.

Източник: Община Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз август 24, 2020 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 460 430 преглеждания