Доброволци и служители от Общината чистиха боклуци

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 25, 2020 10:22

Доброволци и служители от Общината чистиха боклуци

Група от десетина служители на ОбА, заедно с две гражданки – майка и дъщеря, Дора и Галя, в ранния следобед на 17 януари чистеха безбройните боклуци край Тополовград. Те правиха това в района на Палазовата и Папаз чешма, в западния край на града.
Всички опитваха заедно да се справят с огромното количество изхвърлени отпадъци от всякакъв род – от хартиени, през пластмасови и стъклени шишета до автомобилни гуми. Тези две жени всеки ден, идвайки да си налеят вода или на разходка, се опитват да почистват района, но това се оказва мисия невъзможна – двама не могат да съберат боклуците, изхвърляни от двеста.
В петък, 17 януари, на помощ дойдоха багер и самосвал от общината и чистенето продължи през целия следобед, но се оказа невъзможно всичко да бъде изчистено и ра-йона да бъде приведен в приличен вид поне за няколко дни.
Справянето с безбройните нерегламентирани сметища по всички краища на населените места от общината е почти невъзможно. Поне на това място от ОбА биха могли да поставят контейнер, което ще спомогне ако не за спиране, то поне за намаляване на количеството на боклуците изхвърляни там.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 25, 2020 10:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.