Добро представяне на шахматисти, отчитат треньори

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2019 14:16

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #11/139 22-28 март 2019 г.

Свързани публикации

С добро представяне за начинаещи шахматисти на национален турнир се похвалиха треньори. Те участваха на IV детски шахматен турнир „Свобода“ – 2019 г., провел се в Раднево.
В него участниците бяха разделени в три възрастови групи – до 10, до 12 и до 14-годишна възраст. Участваха общо 114 деца, които се състезаваха в два турнира – „А” и „Б”.
В групата до 14 години Ралица Павлова стана втора, а Марина Атанасова – трета. Състезателките са от шахматен клуб „Ивайловград“, с треньор Мариян Араджиев. И двете момичета са на 11 години.
Дебют на шахматен турнир от този отбор направи Виторио Тонев, който е само на 6 г., но показа добра игра, според треньора Араджиев.
Александра Тодорова, на 11-години, от харманлийския шахматен клуб при НЧ „Дружба – 1870”, се класира трета във възрастовата група до 12 години.
В турнир „Б” от този отбор взеха участие три момчета, като едното от тях бе в група детска градина. Това бе първото сериозно официално състезания за малките ни шахматисти, които издържаха всички 7 партии и се представиха много добре, отбелязва треньорът Валентина Димитрова.
Най-добре представилият се сред момчетата от Харманли бе Стефан Георгиев, който завърши с 4 точки от 7 възможни – три победи и две ремита.
Тази година турнирът бе изключително силен с присъствието на деца от цялата страна, като 30 от тях бяха с коефициент ЕЛО от 1005 до 1516 .

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2019 14:16
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Георги април 1, 13:08

    Нели Георгиева, също от ШК „Ивайловград“ се класира втора на състезанието по блиц за деца до 8 години, само седмица след като стана втора на същия формат на Републиканското първенство по шахмат, проведено във с. Ксилифор, Велико Търново

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.