Добро представяне на шахматисти, отчитат треньори

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2019 14:16

С добро представяне за начинаещи шахматисти на национален турнир се похвалиха треньори. Те участваха на IV детски шахматен турнир „Свобода“ – 2019 г., провел се в Раднево.
В него участниците бяха разделени в три възрастови групи – до 10, до 12 и до 14-годишна възраст. Участваха общо 114 деца, които се състезаваха в два турнира – „А” и „Б”.
В групата до 14 години Ралица Павлова стана втора, а Марина Атанасова – трета. Състезателките са от шахматен клуб „Ивайловград“, с треньор Мариян Араджиев. И двете момичета са на 11 години.
Дебют на шахматен турнир от този отбор направи Виторио Тонев, който е само на 6 г., но показа добра игра, според треньора Араджиев.
Александра Тодорова, на 11-години, от харманлийския шахматен клуб при НЧ „Дружба – 1870”, се класира трета във възрастовата група до 12 години.
В турнир „Б” от този отбор взеха участие три момчета, като едното от тях бе в група детска градина. Това бе първото сериозно официално състезания за малките ни шахматисти, които издържаха всички 7 партии и се представиха много добре, отбелязва треньорът Валентина Димитрова.
Най-добре представилият се сред момчетата от Харманли бе Стефан Георгиев, който завърши с 4 точки от 7 възможни – три победи и две ремита.
Тази година турнирът бе изключително силен с присъствието на деца от цялата страна, като 30 от тях бяха с коефициент ЕЛО от 1005 до 1516 .

Сакар нюз
От Сакар нюз март 23, 2019 14:16
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Георги април 1, 13:08

    Нели Георгиева, също от ШК „Ивайловград“ се класира втора на състезанието по блиц за деца до 8 години, само седмица след като стана втора на същия формат на Републиканското първенство по шахмат, проведено във с. Ксилифор, Велико Търново

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама