Добра дейност на библиотека, отчетоха от читалище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 12, 2017 06:36

В трите си отдела библиотеката при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” е развила добра дейност. Това бе отчетено на Общото събрание на читалището за 2016 г. В отчета са казва, че библиотечен фонд е достигнал 34 831 единици. Новопостъпилите книги през 2016 г. са 155, читателите са достигнали 299 редовни посетители, като 175 от тях са до 14 години.
В залите на библиотеката през годината са били организирани следните прояви: Литературно – музикална среща „Поезията и песните на Илко Карайчев – живи в сърцата ни”; Посещение на деца от ДГ „Щастливо детство” – „От любов към книгите”; „Маратон на четенето” с ученици от НУ „Св.Св.Кирил и Методий” и „Ние можем да четем на английски” – от същото училище с ръководител на втората проява Мариана Арабаджиева; Представяне книгата на Николай Дялков „Адресна регистрация „Бежанец”; Вътрешен поетичен конкурс на клуба на поетите и писателите „Илко Карайчев”; Посещение на ученици от V клас на СУ „Д-р П. Берон” по проект на Димитрина Ковалакова; Посещение на манастира „Света Троица” с първокласниците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” за деня на семейството; Посещение и беседа – „За първи път в библиотеката” с ученици от ОУ „Иван Вазов” с. Устрем; Представяне на 4-та поредна книга на Иван Кукучев – „Искри от жаравата на Тополовград”.
В библиотечно – информационния център на читалището продължават и съвместните часове с мултимедийнии презентации с учениците от двете училища в Тополовград.
Управителният съвет на Настоятелството изказа и своите благодарности на дарителите на библиотеката за изминалата година – Сливенският митрополит Йоаникий, „Розаимпекс” – Пловдив, Георги Проданов – с. Срем, Николай Дялков, Иван Кукучев, Петя Бойчева, Анна Мария и Виктор Герджикови.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 12, 2017 06:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама