Добра дейност на библиотека, отчетоха от читалище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 12, 2017 06:36

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 13/44 31 март – 6 април 2017

Свързани публикации

В трите си отдела библиотеката при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894” е развила добра дейност. Това бе отчетено на Общото събрание на читалището за 2016 г. В отчета са казва, че библиотечен фонд е достигнал 34 831 единици. Новопостъпилите книги през 2016 г. са 155, читателите са достигнали 299 редовни посетители, като 175 от тях са до 14 години.
В залите на библиотеката през годината са били организирани следните прояви: Литературно – музикална среща „Поезията и песните на Илко Карайчев – живи в сърцата ни”; Посещение на деца от ДГ „Щастливо детство” – „От любов към книгите”; „Маратон на четенето” с ученици от НУ „Св.Св.Кирил и Методий” и „Ние можем да четем на английски” – от същото училище с ръководител на втората проява Мариана Арабаджиева; Представяне книгата на Николай Дялков „Адресна регистрация „Бежанец”; Вътрешен поетичен конкурс на клуба на поетите и писателите „Илко Карайчев”; Посещение на ученици от V клас на СУ „Д-р П. Берон” по проект на Димитрина Ковалакова; Посещение на манастира „Света Троица” с първокласниците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” за деня на семейството; Посещение и беседа – „За първи път в библиотеката” с ученици от ОУ „Иван Вазов” с. Устрем; Представяне на 4-та поредна книга на Иван Кукучев – „Искри от жаравата на Тополовград”.
В библиотечно – информационния център на читалището продължават и съвместните часове с мултимедийнии презентации с учениците от двете училища в Тополовград.
Управителният съвет на Настоятелството изказа и своите благодарности на дарителите на библиотеката за изминалата година – Сливенският митрополит Йоаникий, „Розаимпекс” – Пловдив, Георги Проданов – с. Срем, Николай Дялков, Иван Кукучев, Петя Бойчева, Анна Мария и Виктор Герджикови.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 12, 2017 06:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.