Дневен център „Надежда“ замени бивша детска градина

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 23, 2019 07:30

Дневен център „Надежда“  замени бивша детска градина

На официална пресконференция бе обявено приключването на първи етап от създаването на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства „Надежда“ в град Харманли.
Той се намира в основно ремонтираната, рушаща се преди сграда на детска градина на ул. „Христо Смирненски“ №23 и в нея първите ѝ посетители бяха социални работници от местни центрове, социалния патронаж и старческия дом. Те бяха посрещнати от кмета на Община Харманли Мария Киркова и зам.-кмета Валентина Димулска.
Екипът представи основните цели и функции на специализирания център. Там ще се извършва обучителна, рехабилитационна и терапевтична дейност на деца и младежи с увреждания. Центърът предвижда още и консултации за родители, за да бъдат те в допълнителна помощ на своите деца по отношение на специалните здравни и образователни нужди.
Инвестицията е 438 373,19 лв., от които 424 999,20 лв. безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“.
Центърът разполага и със специализирано, битово и административно оборудване. Това са: позициониращите столове за деца от 2 до 8 години и от 7 до 15, стълба за рехабилитация, шведска стена, вертикализатор, проходилки, масажна кушетка, топки за рехабилитация, басейн с топки, воден кът с две кули, ултравиолетов панел, вдлъбнато и изпъкнало огледало, диоден тунел, звездно небе, светлинен водопад, огледална сфера, прожектор за релаксация.
От Община Харманли съобщиха, че са подали заявления за финансиране на Етап 2 от проекта, който дава възможност услугите на центъра да се ползват освен от деца и от младежи до 29 години.
Проектното предложение предвижда наемането на персонал, като ще се открият 21 работни места, ще се закупи допълнително оборудване, обзавеждане, консумативи, както и специализирано транспортно средство за хора с увреждания, което ще улесни достъпа до дневния център на деца и младежи от цялата община.
Работните места в Центъра предстои да бъдат обявени на фейсбук страницата на Общината.

Снимка: ОбА – Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 23, 2019 07:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.