Дневен център „Надежда“ замени бивша детска градина

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 23, 2019 07:30

Дневен център „Надежда“  замени бивша детска градина

На официална пресконференция бе обявено приключването на първи етап от създаването на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства „Надежда“ в град Харманли.
Той се намира в основно ремонтираната, рушаща се преди сграда на детска градина на ул. „Христо Смирненски“ №23 и в нея първите ѝ посетители бяха социални работници от местни центрове, социалния патронаж и старческия дом. Те бяха посрещнати от кмета на Община Харманли Мария Киркова и зам.-кмета Валентина Димулска.
Екипът представи основните цели и функции на специализирания център. Там ще се извършва обучителна, рехабилитационна и терапевтична дейност на деца и младежи с увреждания. Центърът предвижда още и консултации за родители, за да бъдат те в допълнителна помощ на своите деца по отношение на специалните здравни и образователни нужди.
Инвестицията е 438 373,19 лв., от които 424 999,20 лв. безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“.
Центърът разполага и със специализирано, битово и административно оборудване. Това са: позициониращите столове за деца от 2 до 8 години и от 7 до 15, стълба за рехабилитация, шведска стена, вертикализатор, проходилки, масажна кушетка, топки за рехабилитация, басейн с топки, воден кът с две кули, ултравиолетов панел, вдлъбнато и изпъкнало огледало, диоден тунел, звездно небе, светлинен водопад, огледална сфера, прожектор за релаксация.
От Община Харманли съобщиха, че са подали заявления за финансиране на Етап 2 от проекта, който дава възможност услугите на центъра да се ползват освен от деца и от младежи до 29 години.
Проектното предложение предвижда наемането на персонал, като ще се открият 21 работни места, ще се закупи допълнително оборудване, обзавеждане, консумативи, както и специализирано транспортно средство за хора с увреждания, което ще улесни достъпа до дневния център на деца и младежи от цялата община.
Работните места в Центъра предстои да бъдат обявени на фейсбук страницата на Общината.

Снимка: ОбА – Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 23, 2019 07:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.