Областен и кмет си общуват с писма

Admin
От Admin ноември 21, 2013 10:25

Областен и кмет си общуват с писма

Акценти

  • Ea cum quodsi omnium aliquando, mollis ornatus ad sit. Per vide idque dicit ne.
  • Nam an rebum viderer, modo nihil ex cum.
  • Id sententiae eloquentiam nam. Mei eius lorem ei, ei stet nostrum signiferumque mel.

Свързани публикации

Проверка на комисия от община Хасково е констатирала, че фасадата на областна администрация има нужда от ремонт, съобщават от кметството. Становището на комисията е за извършване на ремонт на фасадите с изкърпване на частично разрушената външна мазилка и пребоядисване на фасадите с цел привеждане на сградата в естетичен вид.

След изпратено от общината писмо до областна администрация относно извършената проверка и направените констатации е получен отговор от Областна с отказ за извършване на необходимите ремонтни дейности. Според общината това е в противоречие с разпоредбите на Закона за устройство на територията и наредбите на Общински съвет-Хасково.

„Щом държавата в лицето на Областния управител на Хасково не спазва закона и наредбите, какво остава за другите“, коментира кметът Георги Иванов. Той съобщи за Haskovo.info, че сега предстои издаването на заповед за ремонт с фиксирани срокове, които ако не бъдат спазени следват санкции от 500 до 2000 лв.

От областна администрация коментираха за Haskovo.info, че не са отказвали да извършат ремонта. Ако това се налага, работата ще бъде извършена в законовите срокове. В отговора се уточнява, че сградата на областна администрация е публична собственост, в която самостоятелни обекти имат областната администрация, Министерството на регионалното развитие и община Хасково. Уточнено е също така, че естетичният външен вид на сградите е извън приложното поле на чл. 195, ал. 1 и ал. 4 от ЗУТ. Този член, по който е сформирана въпросната комисия от общината, третира съвсем други законови положения.

„Областна администрация ще извърши необходимия ремонт на фасадата, където е необходимо, и очаква това да бъде сторено и от другите институции, които имат обекти в сградата, сред които е и община Хасково“, се казва в отговора на губернатора Кадир Исов.

Admin
От Admin ноември 21, 2013 10:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама