Димитровград получи финансиране за обновяване на театъра и културния дом „Химик“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 29, 2019 10:17

Димитровград получи финансиране за обновяване  на театъра и културния дом „Химик“

Фондът за устойчиви градове одобри финансиране за два проекта. Първият предвижда основно обновяване на Драматичен театър „Апостол Карамитев“. Парите от там са 368 168 лв., от които 217 219 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“.
Проектът е в общ размер на над 2.45 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ по оперативната програма е в размер на близо 2.09 млн. лв.
Ще бъде реновирана една от емблематичните сгради на Димитровград, като се предвижда реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни, фоайета и спомагателни пространства, закупуване на ново оборудване за театралната зала, както и внедряване на мерки за енергийна ефективност.
Вторият одобрен за финансиране проект предвижда реставрация и ремонт на Културен дом „Химик“. Финансирането от фонда е 557 865 лв., от които 329 140 лв. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът е в общ размер на над 3.72 млн. лв. като безвъзмездната финансова помощ по ОПРР е в размер на близо 3.17 млн. лв.
С основното обновяване на сградата на Културния дом ще се възвърне нейната роля и значимост за културния живот на града, за социализацията на децата и младите хора, за предоставяне на интересни образователни дейности за тяхното свободно време. С облагородяване на прилежащото околно пространство ще се постигне подобряване на публичните пространства с обществен достъп, стоящи в основата на културния живот на Община Димитровград.
И двата проекта предвиждат осигуряването на достъп за хора с увреждания, както и принос към социалното приобщаване на уязвими групи към културния живот на града.
Източник: www.dgnews

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 29, 2019 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 460 437 преглеждания