Димитър Иванов: „Трябва да се направи така, че младите да си покажат таланта”

Милена Митева
От Милена Митева декември 11, 2017 14:09

Димитър Иванов: „Трябва да се направи така, че младите да си покажат таланта”

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 47/78, 8-14 декември

Свързани публикации

Нападателят на „Герганин извор” Димитър Иванов – Шуки стана голмайстор на есенния сезон в Областната футболна група. Бързоногото крило вкара 14 попадения за своите, които за първи път от доста години ще зимуват на първо място. Иванов бе сред тримата най-точни стрелци и през сезон 2014-2015, преди да замине на работа в чужбина. След като се завърна отново в редиците на клуба, съставът на „Герганин извор“ рязко подобри мерника и не случайно тимът е отбелязал 36 гола.

За втори път ставаш голмайстор в ОФГ – Хаскаво, как се чувстваш?
Чувството е доста добро, като знаеш че си най-резултатният играч в групата и като знаеш, че има толкова много други момчета, които също са толкова добри и заслужават този приз.

Кои твои качества те отличават от останалите състезатели? С какво си по-добър?
Не мога да кажа, че са чак толкова отличителни, но мисля, че може би защото имам голмайсторски нюх, ако мога така да го нарека. Желанието ми за победа е толкова голямо, че понякога горя на терена и най вече защото съотборниците ми са достатъчно класни футболисти.

Смяташ ли, че можеш да се развиваш професионално с футбол?
Не мисля, че мога да се занимавам професионално, защото времето ми като активен футболист отмина. За това ти трябва стабилна физическа подготовка, много свободно време и да си напълно отдаден на това нещо. Неща, който аз не мога да си позволя да ги правя.

Имаш ли запитвания за участие в по-висша лига?
Чак предложения не. Все пак, за да искам да участвам в по висша лига, ми трябва доста солидна подготовка.

Какво е за теб да си част от тима на „Герганин извор”?
„Герганин извор” е начин на живот, това е отбор не само от класни футболисти, а и добри приятели, които обичат да се забавляват заедно всяка събота и неделя.

Кажи нещо за конкуренцията ви?
Всички наши съперници да си починат добре през зимния период, защото „Белия Балет” на пролет продължава със головата фиеста.

Какво дава футболът на град Харманли?
Искам само да кажа, че футболът в Харманли е спорт, който също като всички други се нуждае от грижи, защото е дал много на града и продължава да дава.
Според мен, за да искаш да съхраниш нещо, трябва да му отделиш нужното време, внимание и също така да си компетентен във това. Не става въпрос само за футбола, визирам всички останали спортове в града, но просто за спорта нищо не се дава.

Как могат да се привлекат кадри?
Колкото до привличането на други кадри, мисля че не се нуждаем от тях, защото в града има достатъчно млади и талантливи, било то футболисти, лекоатлети и т.н Просто трябва да се направи така, че да се накарат тези млади таланти, да поискат да си покажат сами таланта.

 

Милена Митева
От Милена Митева декември 11, 2017 14:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 471 249 преглеждания