Димитър Иванов: „Да си спасител е да отговаряш за здравето и комфорта на всички плажуващи “

Милена Митева
От Милена Митева август 12, 2015 14:11

Димитър Иванов: „Да си спасител е да отговаряш за здравето и комфорта на всички плажуващи “

Представи се на читателите?
Димитър Иванов Кючуков, на 24 години, от Харманли.

С какво се занимаваш?
Работя в  „Телепол“, а когато съм свободен, съм спасител на басейн „Олимпия“. Също така съм и футболист в най-титулувания клуб в Харманли – „Герганин извор“

Защо избра професията на спасител за лятото?
Избрах да съм спасител, защото преди близо 3 години бях там и съм много  доволен, като работа, и като разбиране от шефовете. Искам да се занимавам с нещо друго и затова реших като втора работа да бъда спасител, а и ми доставя удоволствие.

Защо ти харесва?
Защото  така се запознаваш с нови хора, завързваш нови приятелства. Също така се научаваш да бъдеш отговорен, защото да бъдеш спасител не е само да се закачаш с момиченцата, а да отговаряш за здравето и комфорта на всички плажуващи.

Известен си като спортна фигура и голмайстор на отбора „Герганин извор“, няколко думи за това?
Футболът е моята страст, израснал съм с него. А това, че съм голмайстор е благодарение на моите съотборници в „Герганин извор“. Просто когато съм на терена, обичам да се раздавам максимално, за да постигна победа. Успехите ми във футбола са плод на всички тези години тренировки.

И тъй като сега е лято, разкажи какво се случва на плажа, когато градусите се покачат?
Когато жегите започнат, с тях започват басейните, морета, започват хубавите и стилни заведения и най- вече започват селфитата.

Какво най-често виждаш и чуваш около себе си?
Най-често виждам около себе си приятелите си и хубави момичета. А какво чувам – най-често около мен разговорите са  свързани с пари и някакви клюкарски истории.

Защо хората определят жегата като „мръсна“?  Мислиш ли, че е само заради песента на Криско или има и друга причина?
Абе по принцип наистина жегата си е бая мръсна, но като цяло това с мръсната жега според мен е от песента, пък и когато нещо стане актуално във Фейсбук, всички започват да го употребяват.

Забелязал ли си на кого не му се отразяват добре високите температури – мъжете или жените?
Не съм се замислял над това на кого му понася и на кого не, но като цяло мисля, че на всички им се отразява по един и същ начин. Но според мен на женския пол им се отразява по-добре.

Кой се държи по-горещо около и в басейна?
О, определено това са момичетата извън него и в него са доста горещи! Но забелязвам, че има и момчета, които не им отстъпват.

Смяташ ли, че селфитата на басейна са сред  топ забавленията?
Според мен, ако ги няма селфитата, на басейните няма да има и хора на тях. 100% мога да кажа, че селфитата са сред топ забавленията на плажа.

Майките или децата по-често бъркат професията ти на спасител с аниматор?
Като цяло децата няма какво да ми я бъркат професията. По-точно майките са тези, който идват на басейна и очакват, че по някакъв начин аз мога да им забавлявам децата. Дори искам да вмъкна нещо, че това, което го има тук на нашите басейни, това скачане, това викане, го няма никъде другаде. Сред майките има и такива, които идват и знаят защо съм сложен там и какво трябва да прави и да не прави детето им.

И на какво според теб се дължи това?
Причината според мен е, че просто ако някога нещо се случи, за да могат да избягат от отговорност, защото винаги е било най- лесно да обвиниш другия.

Коя е най-хубавата жена, която си спасявал? Приложи ли и дишане „уста в уста“?
Това ще го запазя в тайна. Ще издам само, че не е от тук.

Попадал ли си в ситуация в която ти да станеш жертва на хубава жена?
Ако трябва да бъда честен, да, попадал съм в такава ситуация.

Какво е чувството?
Еми, чуството да си жертва на една хубава жена е както хубаво така и до някъде странно. Ако е жена, която знае как да го направи, те води до ситуация, в която искаш да и се противопоставиш, но се чувстваш безсилен пред нея. Но съм сигурен, че всеки мъж би искал да е жертва на хубава жена.

Кои са най-приятните ти спомени от изминало лято на плажа?
Най-приятните ми спомени, които така ми се въртят, от изминалото лято са с приятели на морето, плажове, барове. То като цяло на морето са по-яките и нестандартни спомени,  които можеш да си направиш. А иначе като цяло спомени има доста и не само от морето, както аз бих каза. Спомените са като “градска тоалетна“ –  безплатни и толкова много.

Коя своя мечта не си сбъднал?
Те са няколко, които не съм сбъднал, но най-вече е тази да се занимавам професионално с футбол.

Какви са очакванията ти до края на сезона?
Очакванията ми до края на сезона са доста слаби, просто сезоните вече нямат нищо общо със сезоните който имаше преди 3-4 години. Сега те започват късно и  я има работа, я няма, а към края вече почти свършва. Просто и сезоните като време за почивка намаляха и това някак си се отрази на хората. Да оставим на страна, че е вече доста скъпо, където и да си.

Не смяташ ли, че имаш нужда и ти от почивка?
Ооо, смятам, че имам нужда от почивка даже доста, че това лято се потроших от работа. Даже вече съм си планувал къде и кога ще ми е тя, а със кого ще го запазя в тайна.

DSC_0039

Милена Митева
От Милена Митева август 12, 2015 14:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама