Димитър Хаджиянев стана почетен член на ЦДГ ”Детски свят”

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 15, 2016 18:07

Димитър Хаджиянев стана почетен член на ЦДГ ”Детски свят”

Плакет, с който Димитър Хаджиянев бе удостоен посмъртно за почетен член на ЦДГ ”Детски свят”, получи семейството на известния в миналото актьор и писател. Това стана на среща – разговор, на която присъстваха малката му дъщеря Антонияна и неговият зет Емануил.
„Човек с голямо „Ч” – изкован от скромност, доброта, красота, талант, бликащи от радост очи, сияеща усмивка и преливаща от сърцето и душата любов, когато говори за Харманли”- това споделиха всички, които са се докосвали до него. Тази година той щеше да навърши 94 г.
Семейството се запозна с другите почетни членове на градината – Веселин Гарванов и Генчо Дончев.
Срещата се проведе със съдействието на община Харманли и на нея присъства зам.-кметът Валентина Димулска, Тя им подари „История на Харманли”.
Подаръци от детската градина – графики на Пенчо Лозанов с изображение на къщата на актьора, бяха изпратени и за съпругата на Хаджиянев. Настоящите собственици на къщата Силвана и Тихомир подариха снимки преди да я разрушат и са убедени, че нищо случайно няма. Срещата им със семейството е в болница в София, а синът им Захари е роден на една дата с Димитър Хаджиянев.
Представена бе и книгата „Разказът на една цигулка.” „Ние сме тези, които ще предадем на децата това, което вече знаем за миналото на нашия град. Нека заедно дописваме историята на Харманли, нека продължим започнатото от Димитър Хаджиянев.” – призова Мария Желязкова, автор на книгата.

автор: Мария Георгиева

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 15, 2016 18:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама